Digitalisering handler om mer enn teknologi

Digitalisering handler om mer enn teknologi

Digitalisering handler om mer enn teknologi 2560 1920 Maritime Bergen

Sammen med Avo Consulting, holdt Maritime Bergen frokostmøte: digitalisering i shipping torsdag 30 mars.

Digitalisering kan bidra til økt effektivitet og reduserte kostnader i shippingbransjen, noe som er spesielt viktig i en tid med stadig økende konkurranse og press på marginer. Ved å automatisere og digitalisere prosesser og arbeidsoppgaver, kan man redusere tidsbruk og feil, samtidig som man frigjør ansatte til å fokusere på mer verdiskapende oppgaver. Det kan også føre til bedre kundeopplevelser og økt konkurransekraft, økt sikkerhet og bærekraft, og styrke samarbeid og kommunikasjon.

Rikke Stoud Platou og Rebekka Lunde Hansen fra Avo Consulting åpnet morgenen med innlegg om innovasjon og hvordan ingen slipper unna. Øyvind Moster, Director of Business Controlling i G2 Ocean, presenterte bedriftens reise fra en skreddersøm-løsning til hyllevare. Deretter delte Andreas Sylthe, Head of Business Processes i Skuld, sin erfaring med en hel digitale løsning basert på lavkode-teknologi.

Selv om det finnes utallige muligheter og teknologiske løsninger, er det viktig å huske at digitalisering handler om mye mer enn å velge den beste løsningen for bedriften. Det handler også om å involvere ansatte og kulturen i organisasjonen. Store teknologiske endringer må være forankret i toppledelsen og involvere både ansatte og viktige aktører gjennom hele prosessen.

Sammenfattende var frokostmøtet en vellykket mulighet for deltakerne til å få innsikt i hvordan digitale løsninger kan brukes i shippingbransjen for å opprettholde en stabil og lønnsom drift i en tid med økende digitalisering, og ble avsluttet med litt nettverksbygging før alle trakk videre til dagens gjøremål.

 

Tusen takk igjen til alle foredragsholdere!

 • Rikke Stoud Platou og Rebekka Lunde Hansen, Avo Consulting
 • Øyvind Moster, Director of Business Controlling, G2 Ocean
 • Andreas Sylthe, Head of Business Processes, Skuld

 

 

Våre frokostmøter ønsker vi å knytte sammen næringen for og ta opp viktige og spennende temaer, skape diskusjoner, synliggjøre det som skjer i næringen, dele erfaringer og øke kompetanseHar din bedrift et tema de ønsker å ta opp under våre frokostmøter? Ta kontakt med oss!

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler