Bli med på One Ocean Week!

Bli med på One Ocean Week!

Bli med på One Ocean Week! 1280 960 Maritime Bergen

Lørdag 15. april kl. 12.00 klapper Statsraad Lehmkuhl til kai i Bergen etter en historisk jordomseiling. Det markerer også starten av The One Ocean Week i Bergen.

Etter å ha krysset de syv hav kommer Statsraad Lehmkuhl endelig hjem til Bergen. Det markerer starten på The One Ocean Week i Bergen, som kommer til å bli en folkefest av de sjeldne – både for næringslivet og folk flest.

Under One Ocean Week er det et hav av spennende arrangementer for næringslivet rundt om kring i hele Bergen gjennom hele uken. Her har vi plukket ut noen høydepunkter:

15.04.2023 Velkommen hjem Statsraad Lehmkuhl
Kongen står klar på Bryggen når Statsraad Lehmkuhl kommer seilende inn Byfjorden med kadetter fra den norske Sjøkrigsskolen syngende fra master og rær.

17.04.2023: Norge og havet – Regjeringens havkonferanse
Regjeringen arrangerer en egen havkonferanse i Haakonshallen 17. april. Her møter du blant andre statsminister Jonas Gahr Støre, Klima- og miljøminister Espen Barth Eide, utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim og fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

17.04.2023: Bli med til Northen Lights og lær mer om CO2-lagring
Bli med ut til det nye CO2-lagringsanlegget Northern Lights sammen med ordføreren i Øygarden. Her får du lære mer om Northern Lights-prosjektet, produksjon av blått hydrogen og få innsikt i de videre planene for industriområdet.

18.04.2023: Flaggfrokost på Statsraad Lehmkuhl
I samarbeid med Sjøfartsdirektoratet og Bergens Rederiforening inviterer Maritime Bergen til Flaggfrokost om bord på Staatsraad Lehmkul. Du treffer blant andre Sjøfartsdirektør Knut Arild Hareide, byrådsleder i Bergen Rune Bakervik og Christine Meyer. 

18.04.2023: Medlemsmøte om næringslivets seilas med Statsraad Lehmkuhl
Høsten 2022 fikk 73 personer fra den maritime næringen oppleve sitt livs eventyr da de fikk bli en del av One Ocean – Back to the Future og seile det stolte seilskipet Statsraad Lehmkuhl fra Ishigaki i Japan til Manila på Filippinene. Her får du høre hvordan det var å seile det historiske seilskipet sammen med medseilere fra 16 ulike nasjoner og fra 4 ulike kontinenter.

18.04.2023: The One Ocean Conference 
Oppdag havbedrift- og forskningssamarbeid for innovasjon, bruk av ny teknologi og lær av eksempler på bærekraftig bruk av havressurser. Du vil møte forretningsledere, akademikere, beslutningstakere, investorer, gründere og studenter som alle brenner for havene. 

19.04.2023: Shipping and Human Rights – from Principal to Practice
Shipping er selve ryggraden til den globale økonomien, med hele 80% av verdens handelsvolum. I dette seminaret har vi med oss et strålende panel som vil diskutere hvordan vi i praksis kan forankre menneskrettigheter i i shipping – helt fra verft til skraping. 

19.04.2023: Digital tvilling – Klimaverktøy for shipping
Hvordan kan digitale tvillinger brukes for å kutte klimagassutslipp fra skip? Under One Ocean Week inviterer DOF, Terravera og Maritime Bergen til seminar for å fortelle om hvordan digitale tvillinger kan bli et viktig verktøy for å nå næringens klimamål.

20.04.2023: Havbruksrettsdagen 2023
Wikborg Rein Advokatfirma har gleden av å invitere til årets Havbruksrettsdag på Statsraad Lehmkuhl. Her blir det fokus på bærekraftig bruk av verdenshavene til matproduksjon. 

20.04.2023: Hywind Tampen Cruise med Vision of the Fjords
GCE Ocean Technology, i samarbeid med Equinor og DNB, inviterer til Hywind Tampen Cruise. Opplev turbinene til verdens største flytende vindpark på nært hold.

Det vil bli arranger hver dag gjennom hele uken. Vi gleder oss til å se deg i Bergen under The One Ocean Week.

Se hele det fullpakkede programmet for One Ocean Week her.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler