En gledens dag for Bergens stolthet

En gledens dag for Bergens stolthet

En gledens dag for Bergens stolthet 2560 2560 Maritime Bergen

Etter lang tids usikkerhet om det videre samarbeidet mellom Sjøkrigsskolen (SKSK) og Stiftelsen Seilskipet Statsraad Lehmkuhl (SSSL), kom den gode nyheten om at det tette forholdet vil fortsette inn i fremtiden.

Som ledd av utdannelsesløpet på SKSK tilbringer førsteårskadettene tre måneder om bord på seilskipet. Denne delen av en av verdens beste lederutdanninger har gitt gode resultater både for Statsrådens økonomi og Krigsskolens lederspirer. Etter at Forsvaret innførte en ny utdanningsreform, sto dette 16 år gamle samarbeidet i fare, noe som blant annet ville kunne ført til nedbemanning hos SSSL.

Nå har altså beskjeden kommet om at Forsvarets høyskole bekrefter at avtalen med SSSL fortsetter. Tidsperioden Sjøkrigsskolens kadetter benytter skipet vil forskyves fra september-desember til januar- mars med oppstart 2019.

Maritime Bergen har tidligere uttrykt bekymring om Forsvarets nye reform som potensielt kunne satt seilskipets fremtid i fare.

– Seilskipet Statsraad Lehmkhul har fungert som skoleskip og viktig element i den maritime utdanningen i generasjoner. Sammen med Sjøkrigsskolen, som vi er så heldige å ha her i Bergen, er dette samarbeidet et uvurderlige bidrag til den maritime klyngen, sier daglig leder i Maritime Bergen Harald Victor Hove

-Maritime Bergen er svært glad for at politikere og beslutningstakere lytter til næringens behov og tilrettelegger for at dette viktige samarbeidet kan fortsette, sier Hove.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler