Enova iverksetter investeringsstøtte til grønn norsk sjøtransport

Enova iverksetter investeringsstøtte til grønn norsk sjøtransport

Enova iverksetter investeringsstøtte til grønn norsk sjøtransport Maritime Bergen

– Skal Norge spille en rolle i klimakampen, må vi utnytte våre fortrinn.

Dette sier administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad. Tirsdag presentere han hvordan de vil løse sitt nye oppdrag om å redusere utslippene fra transportsektoren. – Norge er en verdensledende sjøfartsnasjon, med lange tradisjoner og stor kompetanse. Det gir et unikt handlingsrom for å utvikle gode klimaløsninger til sjøs som kan spres globalt. Derfor er Enova innstilt på å bruke betydelige ressurser på å stake ut en grønn kurs for norsk sjøfart, fortsetter Nakstad.

På samme måte som i industrien vil foretaket investere i energieffektivisering i den maritime sektoren både ved hjelp av et støtteprogram for å utvikle ny energi- og klimateknologi og ved å ta i bruk allerede kjente løsninger. – Vi både håper og tror at den maritime næringen vil gripe denne sjansen, sier Nakstad. For inneværende år er det satt av et minimumsbeløp på 78 millioner kroner til satsingen, men Enova har ambisjoner langt utover minimumsbeløpet.

Mer av dette: Even Husby i Bergen Havn viser landstrømtilkoblingen i  havnen i Bergen. Foto: Susanne Rislå Andersen

Mer av dette; Even Husby i Bergen Havn viser landstrømtilkoblingen i havnen i Bergen. Foto: Susanne Rislå Andersen

I tillegg til tilbudspakken som nå foreligger ønsker også Enova økt utbedrelse av landstrøm. Her vil det komme et eget tilbud. Landstrøm er ifølge Nakstad et effektivt tiltak for å få ned både lokal og global forurensning.

Les mer om saken på Enovas hjemmesider.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler