Her er årets julegave!

Her er årets julegave!

Her er årets julegave! Maritime Bergen
Sturla Henrisken. Foto: Redningselskapet

Sturla Henrisken. Foto: Redningsselskapet

Norges Rederiforbund har gjort det. Har du begynt på julegaver?

Rederiforbundet kjøper «nautiske mil» i julegave.

Redningsselskapets julekampanje er i gang. En kampanje som går ut på å kjøpe nautiske mil.
Administrerende direktør Sturla Henriksen i Norges Rederiforening forteller at de er glad for å kunne støtte Redningsselskapets arbeid ved å kjøpe nautiske mil til jul.

– Redningsselskapets innsats er viktig for alle som ferdes på kysten forteller Henriksen videre.

 

Målet er bedre beredskap

Hver nautisk mil bidrar til å dekke drivstoff, vedlikehold, utstyr og mannskap på den redningsskøyta som ligger nærmest giveren og Henriksen oppfordrer til flere bedrifter til å gjøre det samme.

Generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet er glad for støtten håper at bedriftene utfordrer hverandre og på den måten bidrar til enda bedre beredskap langs kysten vår.

– Våre folk sørger for at en bestefar, en ektemann eller en mor kommer hjem til en familie og et lokalsamfunn som blir lykkelige i stedet for tynget av sorg.

Når før jul oppfordrer vi norske bedrifter til å bidra i vår dugnad for å få alle som ferdes på sjøen trygt hjem ved å kjøpe nautiske mil til drift av den nærmeste redningsskøyta forteller Lind videre.

Verdens lengste kyststriper

Det er ingen nyhet at Norge har en av verdens lengste kyststriper. En båttur inn i hver fjord og rundt øyene fra sør til nord, kommer du opp i 50 000 nautiske mil – hele 92 500 kilometer!

I følge Norges Rederiforbund koster en nautisk mil 500 kroner, som også er et symbolsk beløp for hva det koster å drifte en redningsskøyte i 1 852 meter.

Så langt i år har Redningsselskapets 45 operative redningsskøyter assistert over 12 500 personer på sjøen, og reddet livet til 20 menn og to kvinner.

Å drifte en redningsskøyte i en nautisk mil (1 852 meter) koster 500 kroner. Summen dekker drivstoff, vedlikehold, utstyr og mannskap på redningsskøyta som er nærmest giveren.

På dugnadens hjemmeside nautiskmil.no , kan alle givere kan følge med på hvor mange nautiske mil som er samlet inn til den lokale redningsskøyta som de støtter.

Redningselskapet

 

Skrevet av Henriette Munthe-Kaas

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler