Proaktiv for et grønnere arbeid

Proaktiv for et grønnere arbeid

Proaktiv for et grønnere arbeid Maritime Bergen

Rederier, havner og organisasjoner innen sjøtransport har gått samme for å få flere til å velge sjøveien.

Innen kort tid vil det etter all sannsynlighet bli innført nye miljøavgifter i shipping. I den forbindelse oppfordrer shippingprofessor rederiene å være proaktiv, så det ikke svir på bunnlinjen.

Nylig skrev Roar Ådland, professor i skipsfartsøkonomi ved NHH, et innlegg på www.maritime.no sine sider om et opprop for miljøvennlige avgifter innen shipping.

Nye miljøavgifter i shipping i vente
Det er ingen nyhet at det haster å jobbe for et mer miljøvennlig fokus globalt sett. Og det er vel, ingen overraskelse at nettopp shipping bransjen også påvirker miljøet.

I følge Aadland er det sterke krefter både innen EU og internasjonale lobbyorganisasjoner for miljø som i disse dager jobber for innføring av nye miljøavgifter i shipping.

– Sannsynligvis er det kun et spørsmål om tid før vi ser nye regler for å avgiftslegge CO2 utslipp fra skip i en eller annen form, beskriver Aadland i innlegget.

Foto: Maritime.no

Roar Aadland, Foto: Maritime.no

Ta styring eller bli styrt
Aadland som har sitt 5-årig professoratet finansiert fra Bergens Rederiforening, er helt tydelig i sin tale:

– Ta styring eller bli styrt

Eller med andre ord bør shippingnæringen ta styringen og komme med proaktive forslag. Noe som vil kunne styre utviklingen i en retning som til syvende og sist vil svi mindre på bunnlinjen. Deriblant nevner han NOx- fondet som et godt fungerende alternativ til en litt grønnere skipsfart.

På slutten av dagen er det sluttbrukeren som tar regningen for CO2 avgiften og det kreves i utgangspunktet ingen investering i ny teknologi. Derfor er det en fordel å være proaktiv allerede nå.

Aaland var med å koordinere det årlige shippingseminaret i Bergen i november i år.

Hele Aadland sitt innlegg kan leses på www.maritime.no sine sider.

Skrevet av Henriette Munthe-Kaas

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler