
Foto: Ingrid Wolberg
Over 100 studenter og 47 representanter fra næringslivet samlet seg i Grieg Gaarden 9. april for Fish & Ships 2025, som en del av One Ocean Week. Arrangementet, i regi av Maritime Bergen og NCE Seafood Innovation, samlet bred oppslutning og engasjement – med både fullsatt sal og venteliste. Formålet var tydelig: Å bygge bro mellom unge talenter og de mange mulighetene som finnes i den marine og maritime næringen.
- Foto: Ingrid Wolberg
- Foto: Ingrid Wolberg
- Foto: Ingrid Wolberg
Fra marin til maritim – og alt imellom
Fish & Ships har etablert seg som en viktig møteplass der utdanning og næringsliv møtes, og hvor studentene får muligheten til å se hvordan deres kompetanse kan komme til nytte i et bredt spekter av roller og virksomheter. I løpet av kvelden fikk studentene høre foredrag fra ulike deler av næringen – fra sjøforsvar og shipping til sjømat og forvaltning. Blant foredragsholderne var representanter fra både offentlig og privat sektor – inkludert Salmon City, Sjøforsvaret, Grieg Gruppen, NCE Seafood og BAHR. – Vi trenger både de som kan navigere skip og de som kan navigere det grønne skiftet. Havnæringene er i stor utvikling, det er stort behov og mange veier inn, sa Hesthamar i sitt innlegg om fremtidens maritime kompetanse.
- Foto: Ingrid Wolberg
- Foto: Ingrid Wolberg
- Foto: Ingrid Wolberg
- Foto: Ingrid Wolberg
- Foto: Ingrid Wolberg
- Foto: Ingrid Wolberg
Én-til-én med næringslivet
Etter foredragsdelen var det klart for kveldens høydepunkt: speed-dating. I løpet av én intens time fikk studentene møte representanter fra over 30 ulike bedrifter og organisasjoner – én-til-én. En unik arena I løpet av én time ble det etablert et mangfold av kontakter, og terskelen for å ta kontakt med bransjen ble senket. Det ble en time full av energi, nysgjerrighet, og ekte samtaler. Bedrifter fra hele næringskjeden deltok, fra rederier og klasseselskaper til sjømatbedrifter, rådgivningsmiljøer og offentlige etater.
- Foto: Ingrid Wolberg
- Foto: Ingrid Wolberg
- Foto: Ingrid Wolberg
- Foto: Ingrid Wolberg
- Foto: Ingrid Wolberg
- Foto: Ingrid Wolberg
Sushi og samtaler
Arrangementet ble rundet av med mingling og servering av sushi, levert og sponset av Lerøy. Den uformelle stemningen skapte gode rammer for videre diskusjoner og relasjonsbygging mellom studentene og næringslivsrepresentantene.
Et samarbeid for fremtiden
Fish & Ships 2025 ble mulig takket være et tett samarbeid mellom arrangørene og en rekke engasjerte virksomheter i havnæringene. Målet er å senke terskelen for å gå i dialog med næringslivet og samtidig synliggjøre bredden i karriereveiene som finnes.
En stor takk til Grieg som stilte med både lokaler og dyktige foredragsholdere, og til Lerøy som sørget for nydelig mat og en ekstra god avslutning på kvelden.
Årets arrangement ble mulig takket være engasjement fra både næringsliv og studenter og tydeliggjorde nok en gang behovet for å bygge bro mellom utdanning og næring, vi gleder oss allerede til neste år!
- Foto: Ingrid Wolberg
- Foto: Ingrid Wolberg
- Foto: Ingrid Wolberg