Halve talentpotensialet!

Elevene Emma og Mia og Torill Eidsvaag fra Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Bergen.

Halve talentpotensialet!

Halve talentpotensialet! 1840 1228 Maritime Bergen

Et HAV av muligheter! samlet nærmere 150 deltakere da Maritime Bergen gikk sammen med VilVite på senteret deres for å trekke jenter i en maritim utdanningsretning.

Et HAV av muligheter! samlet de fleste utdanningsinstitusjonene i Bergen, og flere av de maritime bedriftene. De deltakende elevene fikk høre inspirerende foredrag og besøke stands og utforske utstillingen til VilVite.

Jeg visste ikke hva jeg ville bli før Et HAV av muligheter. Nå vet jeg det!

Kristin Bakken som selv var deltaker på Et HAV av muligheter! som 17-åring i 2012, sto på scenen og fortalte hva som inspirert henne til å velge en maritim retning. Kristin og Maritime Bergens fokus på kvinnerettede arrangement har fått god dekning i media i det siste, med innslag på TV Vest Hordaland, sak på Sysla.no og en helside i BA 22. mars.

Faksimile BA 22.mars 2018

Faksimile BA 22.mars 2018

Samme dag som Maritime Bergen og VilVite sammen holdt den realfaglige rekrutteringskvelden Et HAV av muligheter, for jenter i ungdom- og videregående skole.

 

 

 

 

 

På plass for å dele av sin erfaring var blant annet Mia Flønes, som fortalte om sin spennende tid som Maskinlærling om bord på et frakteskip.

Studiekoordinatorer for marinteknikk og havteknologi fra Høgskulen på Vestlandet (HVL) viste en helt ny film som presenterer de spennende mulighetene på deres skole. Deltakerne fikk gjennom Kahoot komme med innspill til forslag på endringer av filmen som HVL vil bruke i sitt arbeid med å opplyse potensielle elever.

BI og Statoil var også på scenen og fortalte om sine studieprogram, erfaringer som intern i bedrift, som BI tilbyr sine studenter, og vi fikk se bilder fra et spennende feltarbeid i Nord.

Et must på et maritimt utdanningsarrangement er Sjøkrigsskolen (SKSK). Line og Laila presenterte verdens beste lederutdanning på en spennende måte, som forhåpentligvis vil øke SKSKs 15% andel kvinner.

Jenter og kvinner utgjør 50% av talentpotensialet, men det maritime er fortsatt en svært mannsdominert bransje, både på land og på sjøen.

Med arrangement som Et HAV av muligheter! har vi klart å geleide noen flere jenter i vår retning, sier Line Andersen, Prosjektleder i Maritime Bergen.

Siden 2010 da resultatene fra rapporten Flere kvinner inn i maritim næring, viste at andelen maritime kvinner var lav og kunnskapen blant jenter ditto liten, har Maritime Bergen årlig arrangert rene jentearrangement.

Guttene er selvsagt ikke glemt, og 9. april ønsker vi alle Bergens studenter velkommen til Storm i et vannglass!

 

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler