• 22. August 2018

Kan vi digitalisere havbunnen?  

Kan vi digitalisere havbunnen?  

Kan vi digitalisere havbunnen?   640 827 Maritime Bergen

Norges digitale utvikling innenfor den maritime sektoren var et sentralt tema under Arendalsuka.  I regi av Telenor Maritime huset Statsraad Lehmkuhl blant annet fiskeriminister Harald Tom Nesvik for å diskutere digitalisering av havbunnen og fordelene med en slik satsning.

 Gjennom årene har vi sett at større deler av samfunnet blir digitalisert. Den maritime næringen er ikke noe unntak. Å digitalisere havbunnen eller å” få havet på nett” kan på mange måter revolusjonere havbunnsnæringen med å gi forbedrede analyser av hva som befinner seg på havbunnen. Sealab Option Group har for eksempel allerede utviklet løsninger som gir krystallklare bilder av fisk. Digitalisering vil også føre til en effektivisering av den maritime næringen.

“Selv om det alltids finnes en risiko, må man våge å satse. Allikevel må vi være kvalitetsbevisst og tålmodig, for det tar tid å bygge opp en næring og et marked”, påpeker fiskeriminister Harald Tom Nesvik.

Det er ingen tvil om at veksten i den den digitale havnæringen har vært stor, og ifølge fiskeriministeren har vi bare sett begynnelsen. Han eksemplifiserer dette med utviklingen av hydrogenferger og elektrisk brønnbor.

“For å lykkes blir det essensielt med et godt samarbeid mellom ulike partnere og sektorer. Dette er viktig for å kunne benytte seg av alle tilgjengelige ressurser og skape tillitt. Om man kombinerer dette med en god digital infrastruktur vil man kunne skape flere arbeidsplasser og førsteklasses råvarerforklarer Rune Wilhemsen fra Telenor under møtet.”

 

 

Del innhold