Kvinner lokker jenter til shipping

Kvinner lokker jenter til shipping

Kvinner lokker jenter til shipping Maritime Bergen

For femte gang arrangerer Maritimt Forum Bergensregionen Kvinner i Kuling. Det årlige arrangementet er et samarbeid med studentorganisasjonen Springbrettet – Bergenstudentenes karriereutvalg.

Kvinner i Kuling (KiK) gir 40 kvinnelige studenter muligheten til å møte ulike sentrale ressurskvinner fra bransjen. Elisabeth Grieg, Kathleen Mathiesen og Linn Cecilie Moholt stiller opp og holder motivasjons-foredrag. Deretter blir det speed-dating mellom de unge deltakerne og ressurskvinnene. Kvelden avsluttes med en rulleringsmiddag. Slik får studentene møtt flest mulig næringslivskvinner.
Date_LinnCecilieMoholt

 

Elisabeth Grieg har sterkt engasjement for å få kvinner på banen og har fulgt arrangementet som foredragsholder gjennom alle år. Hennes utfordring til jentene er klar: -Vær aktiv og synlig i bransjeorganisasjonene, bygg nettverk og skaff deg en god mentor.

Flere kvinner som tidligere har vært studentdeltakere stiller i år opp som veiledende ressurskvinner. – Det er gøy å oppleve at arrangementet fungerer etter planen, sier prosjektleder i Maritimt Forum Bergensregionen, Line Andersen. – Det er fremdeles i 2015 viktig med arrangementer som jobber for å rekruttere kvinner til maritim næring. Vi er ennå sterkt underrepresenterte.

Etter evaluering fra fjorårets arrangement kom følgende kommentar fra en av de unge deltakerne:

Jeg hadde ingen kunnskap om arrangementet, og forventet derfor ikke veldig mye, men jeg ble veldig positivt overrasket! Jeg synes arrangementet er viktig og utrolig bra både for kvinner i denne bransjen, og for å motivere unge kvinner til å gå inn i denne bransjen.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler