Kraftig blått avspark!

Kraftig blått avspark!

Kraftig blått avspark! Maritime Bergen

Det ble en feiende flott lansering av initiativet «Blått avspark» på Amalie Skram videregående skole onsdag 21. oktober. Sentrale aktører fra alle de blå næringene var til stede for å se på hvordan vi kan bli flinkere til å tenke koordinert til beste for alle parter.

Næringsministeren åpnet ballet
Næringsminister Monica Mæland roste blant annet det lokale initiativet som Maritimt Forum Bergensregionen har tatt sammen med NCE Seafood Innovation Cluster, NCE Maritimte Cleantech og GCE Subsea der vi søker om å få regjeringens havromskonferanse 2016 lagt til Bergen. Monica Mæland kunne dessverre ikke love at hennes personlige preferanser ble tyngst vektlagt, departementet har selvsagt sine prosedyrer, men hun heier på Bergensinitiativet. – Samarbeid er den eneste veien å gå for videre suksess inn i fremtiden så her er vi på rett vei, sa Mæland. Se artikler fra iLaks og Vest24 nedenfor.

Samarbeid er nøkkelen til suksess
Svaret er i havet

Frank Aarebrot bidro som vanlig med et interessant skråblikk på viktigheten av havet og sjøveien. Han slo fast at Norges velferd er bygget på havet og at Norges fremtid også ligger der. Se artikkel fra iLaks nedenfor.

Samlet etter en sjøvei

Ungdomspanel med klare meldinger
Interessante innspill fikk vi også fra et opplagt og dyktig ungdomspanel. Lena Øvrebø fra YoungShip, Jonas Langeteig fra YoungFish, Charlotte Wallem Rakner fra YoungFinance og Martin Hirth fra Sysla Grønn deltok der. – De blå næringene er ofte u-korrelerte, og jeg tror det er mye man med fordel kunne delt på for å bli mer effektive, sa Charlotte Wallem Rakner. Lena Øvrebø og Jonas Langeteig la begge vekt på at de blå næringene må selge seg mer til ungdom under utdanning.

Blått avspark
Også salen var svært aktive i møtet og Arne Birkeland fra Norwegian Hull Club støttet de unge i innspillet om at næringene må være åpne og ta inn unge folk som «interns» og gjennom «trainee»- programmer selv i nedgangstider. – Ellers kommer vi fort i en situasjon der vi mangler sentral kompetanse når bildet snur og vi igjen trenger masse flinke folk, sa Birkeland.

Bergenserne er for beskjedne
På «Blått avspark» stilte også et panel med mer etablerte aktører fra akademia og næringsliv som var med å tenke høyt omkring kveldens tematikk. -Vi må bli flinkere til å fortelle resten av Norge om alt det som foregår i de blå næringene på Vestlandet, sa professor Jarl Giske fra UiB. -Det er ikke ofte en Ålesunder oppfordrer bergenserne til å bli «større i kjeften», men i kveld skjer akkurat det, sa Giske til latter fra salen. Se artikkel fra Vest24 her: Bergen er for beskjeden

Blått avspark

Alle bilder i saken: Fotograf Helge Skodvin.

 

 

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler