Maritim lørdag og familiesøndag på Festningskaien

Maritim lørdag og familiesøndag på Festningskaien

Maritim lørdag og familiesøndag på Festningskaien 2560 1687 Maritime Bergen

Lørdag formiddag gikk startskuddet for One Ocean Week 2024. På Festningskaien var det rigget for Maritim lørdag, og her befant et knippe av Maritime Bergen sine medlemsbedrifter seg.

Rederi-paviljong – Bergen på de syv hav
I rederi-paviljongen hadde Bergens Rederiforening og Maritime Bergen samlet en rekke Bergenskbaserte rederier. Som en av verdens største shipping-byer, er Bergen hjemmet til noen av verdens største rederier. I paviljongen hadde Odfjell, Utkilen, Seacargo, Seatrans, Shearwater, DOF, Grieg Maritime, Sjøfartsdirektoratet, Bergens Rederiforening og Maritime Bergen utstillinger. Rederiene stilte ut modeller, og det var mulighet for å delta på flere ulike aktiviteter. Hos Grieg Maritime var det blant annet mulighet for å prøve VR- briller som lot deg «gå» rundt på et skip.

Til enhver tid befinner det seg skip rundt om i verden som kan knyttes til et Bergensrederi. Hos Bergens Rederiforening og Maritime Bergen kunne man se oversikt over hvor alle norske skip befinner seg i sanntid. Med Navtor sitt system, gikk oversikten alfabetisk gjennom seilende skip og nøyaktig hvor på de syv hav skipet befant seg. Til mange av tilskuernes overraskelse, var det snakk om over 500 seilende skip!

Navtor sin sanntidsoversikt over seilende norske skip. Foto: Maren Kristine Grønnerød.

På Festningskaien befant også CCB, FRAMO, Bergen Engines og Plug seg. Hos FRAMO fikk de besøkende blant annet mulighet til å «laste en kjemikalietanker» og prøve VR-demonstrasjonen. Bergen Engines hadde med seg en av sine motorer. De kunne fortelle at skipet som lå til kai inneholdt hele fire av disse store motorene!

Motor fra Bergen Engines. Skipet som lå til kaien har fire av disse motorene! Foto: Maren Kristine Grønnerød.

FRAMO sin utstilling på Skolten. Foto: Maren Kristine Grønnerød.

Seilregatta med Bergens Rederiforening og Vestland seilkrets
Både lørdag og søndag var det mulighet for å delta på seilregatta – helt gratis! Bergens Rederiforening fyller 125 år i 2024, og ønsket i den anledning å gi flest mulig en innføring i seiling.  Med instruktører og båter fra Vestland seilkrets ble deltakerne transportert med RIB fra Bradbenken, og ut til seilbåtene i Byfjorden. Det krevdes ingen forkunnskaper for å delta, men alle deltakerne fikk likevel mulighet til å prøve seg på oppgavene om bord.

RIB- tur ut til seilbåtene med Vestland seilkrets, i regi av Bergens Rederiforening. Foto: Maren Kristine Grønnerød.

Gjennom helgen har Berges Rederiforening spandert Beffen, som er perfekt hvis du skal mellom Bryggen og Akvariet.

Statsraad Lehmkuhl hjemme fra seilas!
Lørdag formiddag kom Statsraad Lehmkuhl hjem fra seilas til Shetland. I regi av Bergens Rederiforening, Norges Rederiforbund og Maritime Bergen, har ansatte i den maritime næringen deltatt på Bergen Shipping Voyage. Daglig leder i Bergens Rederiforening, Trygve Nøkleby, og Even Storheim og Line Andersen fra Maritime Bergen var blant de seilende. På Bradbenken sto flere hundre tilskuere da Statsraad Lehmkuhl kom seilende inn. For øvrig seiler også Statsraad Lehmkuhl med motor fra Bergen Engines.

Statsraad Lehmkuhl hjemme fra seilas! Foto: Krysta Alexa Singh.

Even Storheim fra Maritime Bergen intervjues av Bergens Tidende etter seilas. Foto: Krysta Alexa Singh.

One Ocean Week varer fram til 19.april.
Maritime Bergen har samlet noen av høydepunktene du bør få med deg under One Ocean Week.
Les mer her: Dette skjer på One Ocean Week – Maritime Bergen

Tekst: Maren Kristine Grønnerød
Foto: Krysta Alexa Singh og Maren Kristine Grønnerød.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler