Maritim Verdiskapingsrapport 2020 – klyngen er i vekst

Maritim Verdiskapingsrapport 2020 – klyngen er i vekst

Maritim Verdiskapingsrapport 2020 – klyngen er i vekst 2560 2560 Maritime Bergen

I dag lanserte Maritimt Forum, i samarbeid med Maritime Bergen, rapporten Maritim Verdiskapning. Rapporten er utarbeidet av Menon Economics og et nyttig verktøy til å måle temperaturen i maritim næring.

Maritim næring bidro med 148 mrd.kroner i verdiskaping og står for hele 8% på brutto nasjonalprodukt.
Nye Vestland fylke har en maritim verdiskapning på 31.5 mrd.kroner og sysselsetter hele 17.732 mennesker viser tall fra 2018. Vestlandet som helhet har en verdiskapning på hele 74 mrd. Kroner, og samlet bidrar med nærmere 54% av den totale maritime verdiskapningen i Norge.

Siden finanskrisen i 2008 og oljeprisfallet fra 2014 har flere segmenter hatt store utfordringer. Det er derfor gledelig at enkelte segmenter igjen viser vekst og er positive til det nye tiåret, sier daglig leder i Maritime Bergen Siv Remøy-Vangen. Dessverre bekrefter rapporten at verftsindustrien og offshore segmentet har fortsatt utfordringer.

Rapporten kan leses i sin helhet her.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler