Næringsforeningene på Vestlandet samlet

Næringsforeningene på Vestlandet samlet

Næringsforeningene på Vestlandet samlet Maritime Bergen
Foto: Bergen Næringsråd

Foto: Bergen Næringsråd

Nylig var Næringsforeningene og de Maritime fora i aksen Stavanger – Bergen samlet i Bergen for å diskutere samarbeid og styrking av Vestlandet.

 Næringsforeningene og de Maritime fora i aksen Stavanger – Bergen har vært samlet i Bergen i to dager for å diskutere samarbeid og styrking av Vestlandet. Møtet var meget positivt. Alle parter ønsker å utvikle det gode samarbeidet videre.

Nedenfor følger en felles uttalelse.

En konkurransedyktig og fremtidsrettet Vestlandsregion:

Om få år står første del av Vestlandets «game-changer» ferdig. Vi snakker om et ferjefritt Vestland med Rogfast og Hordfast. Det unike og sterke næringslivet på aksen Stavanger-Bergen ligger an til å kunne styrke og utvikle seg ytterligere. Den kan bety en felles arbeidsregion mellom Bergen – Stord – Haugesund – Stavanger med over en million mennesker.
På aksen finner vi et unikt næringsliv og kompetanse innen olje, brønn, sub-sea, havbruk, maritim næring og fornybar energi – vi snakker altså om framtidens verdiskaping!

Det pågår for tiden er rekke struktur- og reformprosesser i Norge, som kommunereform, politireform, universitets/høyskolestruktur mm. I tillegg er det i dag ulike regionkonstellasjoner for områder som helse, beredskap og infrastruktur.
Næringslivet forventer at pågående og kommende strukturendringer bygger opp under en sterk og samlet Vestlandsregion.

Hvem skal planlegge og være pådriver for at Vestlandet utnytter alle muligheter i et fergefritt Vestland?

Næringsforeningene og maritime fora på Vestlandet inviterer framtidsrettede politikere og næringslivsledere til å utarbeide en ny Vestlandsvisjon, og hvordan vi skal jobbe sammen for å realisere denne.

Tilstede var: Næringsforeningen i Stavangerregionen, Bergen Næringsråd,
Haugesundregionens Næringsforening, Stord Næringsråd, Maritimt forum Bergensregionen, Maritimt forum Stavangerregionen og Maritimt forum Haugaland og Sunnhordland.

 

Tekst: Bergen Næringsråd

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler