Norsk Reiseliv – en næring i hardt vær

Norsk Reiseliv – en næring i hardt vær

Norsk Reiseliv – en næring i hardt vær 800 533 Maritime Bergen
Konsekvensene for norsk reiseliv i forbindelse med Coronaviruset er enorme. Hver dag hører vi om bedrifter som sliter og trues av konkurs. Med stengte grenser, flyplasser og havner er det også krevende tider for cruiseselskapene som hvert år frakter tusenvis av turister til Norge og Bergen.

Viking Cruise

Viking Cruises er et norskeid og anerkjent cruiseselskap som store deler av året seiler turister langs Norges vakre kyst og med lengre stopp i ulike havner.

Viking, tok som første cruiserederi i verden, en vanskelig, men ifølge dem en korrekt beslutning, allerede 11. mars om å innstille alle cruise frem til 1. mai.

Med de strenge restriksjonene som kom dagen etter fra myndighetene, gav dette dem litt spillerom til å få gjestene hjem før tiltakene som stengte flyplasser og havner trådte i kraft.

– Den største prioriteringen i denne krisen nå er å ta vare på de 10. 000 ansatte, både til sjøs og på land sier Nicolai Skogland, Director Port Operations i Viking Cruises i en kommentar.

De jobber nå målrettet med å finne løsninger for å ivareta de ansatte. Mange kommer fra land uten et godt sikkerhetsnett og Viking Cruises ser det som sin fremste oppgave å ta vare på dem. Per i dag er ingen blitt permittert.

I henhold til Viking Cruises beregninger for 2020, skulle deres cruisetrafikk til Norge bidra med over 400 millioner kroner i direkte verdiskapning. Bidraget som oversettes direkte til sysselsetting langs hele norskekysten.

– Man vet ikke, og det er umulig å spå, når skipene er tilbake i normal drift og hvor stort dette bidraget blir i år, men Viking Cruises holder maskineriet i gang for å være klar når det er grønt lys for normal drift igjen, fortsetter Skogland

Nicolai Skogstad forteller at de gjør vurderinger fortløpende i tråd med myndighetene sine anbefalinger. Som det eneste internasjonale cruiseselskapet med norsk flagg følger de situasjonen i Norge tett.

Vi konstaterer at norske myndigheter har iverksatt innledende tiltak rettet mot reiselivsbransjen, som blir rammet ekstra hardt av denne krisen, og håper ytterligere tiltak blir innført i takt med hva som kreves ut ifra hvordan situasjonen utvikler seg.

Bergen kommune Bergen kommune innførte strenge tiltak allerede 12 mars, hvor de oppga at ingen cruiseturister får komme i land.

– Dette gjør vi som et av mange tiltak for å både begrense trengsel i byen, for å redusere mulighet for Corona smitte, og for at gjester som kommer, ikke skal risikere å bli smittet ved et besøk hos oss, sa kommunaldirektør Robert Rastad.

– Når det gjelder vår aktivitet i Norge er våre tanker hos alle reiselivsansatte både langs norskekysten og indre strøk som nå er inne i en meget utfordrende periode avslutter Skogland.

I et eget videoinnlegg 11.mars opplyste Torstein Hagen nå om at alle som har bestilt tur frem til 1.mai enten kan få pengene refundert, eller bestille ny tur med Viking med rabatt på et senere tidspunkt.

 

 

VISIT BERGEN

Administrerende Direktør Anders Nyland i Visit Bergen representerer Visit Bergen og er tydelig i sin kommunikasjon

Alle deler av reiselivet er særdeles hardt rammet av koronakrisen. 11.000 reiselivsansatte i byen vår vet ikke om de har en jobb å gå tilbake til når dette er over. Vi har selvsagt forståelse for at myndighetene må bruke omfattende tiltak for å få bukt med viruset. Men tiltakene medført at omsetningen i reiselivet ble borte nærmest over natten. Derfor er situasjonen svært kritisk nå.

– Tilreisende er svært viktige for omsetningen til mange deler av næringslivet i Bergen. I et normalår legger tilreisende igjen 5,6 milliarder kroner hos lokalt næringsliv. Av disse bidrar cruisegjestene med mer enn en halv milliard kroner.

 

CARNIVAL CORPORATION

Carnival er verdens største fritidsreiselskap med 9 cruiserederier under paraplyen. Selskapet disponerer over 100 skip av en total global flåte på rundt 300 havgående cruiseskip, og Carnival sine skip står for over 40% av alle cruiseanløp og cruisegjester som besøker Norge. Sandra Diana Bratland, Director Destination Affairs Carnival Norway, er Carnival rederienes representant i Norge.

– Vår fremste prioritet er å sørge for sikkerheten til våre gjester og våre ansatte på sjø og land. Det er tøffe tider, ikke bare for oss, men også for næringsaktørene lokalt. Vi ser at det tærer hardt på bl.a reiselivsrelatert virksomhet, ikke bare i byene, men kanskje spesielt på små steder som feks Geiranger, som er helt avhengig av turisme.

– Vårt mål er å komme så i gang igjen så raskt som overhodet mulig, men når dette blir, er umulig å si på nåværende tidspunkt, sier Bratland

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler