Odfjell i nytt marked

Odfjell i nytt marked

Odfjell i nytt marked Maritime Bergen

klyngeEt av verdens største kjemikalietankrederi, Odfjell, har i flere år hatt betraktelige kutt i kostnader. Likevel satser de nå friskt på frakt av gass.

Mye endringer forekommer for tiden i Odfjell, da de siste fem årene har hatt utfordringer med inntjeningen, men samtidig satser de nå på nye markeder.

Frakt av flytende gass
I følge Sysla har Odfjell SE sammen med utenlandske samarbeidspartnere bestilt åtte skip som skal frakte flytende petroleumsgasser, såkalt LPG (Liquefied Petroleum Gas). Odfjell vil ha 50% eierandel.

Satsingen er et samarbeid mellom Odfjell SE, det amerikanske private equity-fondet Oak Hill og shippinginvestorer i britiske Breakwater Capital.

Finansdirektør i Oddfjell SE, Terje Iversen forteller til Sysla at dette er et spennende segment å gå inn i.
-Vi kjenner kundene og produktene, så det er relativt enkelt for oss å etablere oss her. En av hensiktene er nettopp å flere muligheter for fremtiden forteller Iversen. Sagt med andre ord har Odfjell tro på mulighetene innen dette nye markedet.

Et lukrativt marked
Fra før har rederiet to mindre LPG-fartøy, som de kjøpte i 2012. Odfjell er regnet som en av verdens største aktører innen kjemikaliefrakt. Et marked som nesten har stagnert den siste tiden.  I følge Sysla har det likevel vært spesielt lukrativt å frakte LPG fra USA til Asia. Blant annet fordi økte skifterolje-produksjonen gjør at det blir stadig mer propan, butan og andre petroleumsgasser som skal eksporteres.

I følge Sysla skal de åtte skipene leveres mellom 2015-17. Lastekapasiteten vil ligge mellom 17.000 og 22.000 kubikkmeter.  I tillegg til LPG er det meningen å kunne frakte etylen. Samlet pris kommer opp i 400 millioner dollar.

Det handler om å tenke nytt
Til Sysla forteller leder av gassdesken hos skipsmegler Joachim Grieg & Co, Thor Erik Lie at det er et interessant marked Odfjell går inn i. Videre forteller Lie at gassmarkedet er inne i en fundamental utvidelse og endring.

Lie avslutter med å bekrefte Odfjell sin nye satsing.

– Som reder har man faktisk muligheten til å planlegge i lengre perspektiv, og dermed plassere seg i et marked som ikke bare krever skip, men også ekspertise på drift og markedsføring.

7062640_75

 

 

 

Kilde: Sysla

Skrevet av Henriette Munthe-Kaas

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler