Shippingseminar for jenter fulltegnet

Shippingseminar for jenter fulltegnet

Shippingseminar for jenter fulltegnet Maritime Bergen
Linn Cecilie Moholt er en av ressurskvinnene på Kik 2014

Linn Cecilie Moholt er en av ressurskvinnene på Kik 2014

Torsdag 16. oktober arrangerer Maritimt Forum Bergensregionen sitt fjerde Kvinner i Kuling.

Kvinner i Kuling (KiK) er fullbooket og mer enn 40 kvinnelige studenter vil få møte ulike sentrale kvinner fra bransjen. Det vil bli tre korte motivasjons-foredrag fra kvinner som befinner seg på ulike stadier i karrieren, mingletid og ikke minst, er det lagt opp til speed-dating mellom deltakerne og ressurskvinnene fra næringen.

Elisabeth Grieg er en av kvinnene som har fulgt arrangementet gjennom årene som ressurskvinne. I etterkant av KiK 2011 oppfordret hun studentene som følger:

Martine A. Langberg

Martine A. Langberg

-Vær aktiv og synlig i bransjeorganisasjonene, bygg nettverk og skaff deg en god mentor.

Flere kvinner som selv har vært deltakere stiller som ressurskvinner i år. Martine Austad Langberg er en av disse. Langberg valgte å jobbe innen bransjen etter selv å ha vært deltaker på KiK!  – Det er gøy å oppleve at arrangementet fungerer etter planen, sier prosjektleder i Maritimt Forum Bergensregionen, Line Andersen.

Det er viktig med et arrangementet som jobber for å rekruttere fra den delen av befolkningen, som historisk sett har vært underrepresentert i maritim næring; kvinner.

– Jeg deltok første gang Kvinner i Kuling ble arrangert, i 2011, hovedsakelig fordi jeg gikk siste året på mastergraden min og ikke visste hva jeg ønsket å bruke utdanningen min til. På Kvinner i Kuling-arrangementet møtte jeg flere inspirerende kvinner som gjorde meg nysgjerrig på den maritime industrien jeg i dag er en del av, sier Martine A. Langberg som i dag er rådgiver i Falc Nutec.

I tillegg til utdanning er synlighet viktig. – Ta kontakt med bedrifter du synes virker interessante, still spørsmål og vær nysgjerrig. Husk og at drømmejobben plutselig kan dukke opp et helt annet sted enn der du kanskje hadde tenker avslutter Langberg og oppfordrer til engasjement.

 

Fakta om Kvinner i Kuling:
Maritimt Forum avholder Kvinner i Kuling for fjerde året på rad sammen med Studentorganisasjonen Springbrettet.

Målgruppen er 40 kvinnelige studenter fra Bergen.
Formålet med arrangementet er å vise at den maritime bransjen er en interessant og aktuell karriereretning.

 

Les om fjorårets KiK her!

 

Skrevet av Henriette Munthe-Kaas

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler