Rolls-Royce legger ned på Hagavik

Rolls-Royce legger ned på Hagavik

Rolls-Royce legger ned på Hagavik Maritime Bergen
Foto: Rolls Royce

Foto: Rolls Royce

Minst 85 personer mister jobben når Rolls- Royce sin avdeling i Hagavik legges ned. Produksjonen av styringssystemer flyttes til Møre og Romsdal, skriver Maritime.no.

I vår gikk Rolls-Royce ut og bekreftet at det ble sett på samordning av produksjonen på styremaskiner på grunn av overkapasitet. Det britiske industrikonsernet produserer styremaskiner på to steder i Norge, på Hagavik, i Os sør for Bergen, og i Brattvåg i Haram kommune. Nå legges produksjonen i Hagavik ned.
-Nedleggelsen er skuffende, og tyder på at de britiske eierne ikke har skjønt betydningen av mekanismene i vår maritime klynge, sier Anne-Kristine Øen, daglig leder i Maritimt Forum Bergensregionen.

-Vi har i vår region Norges største flåte, herunder halve offshore flåten. Vi har også den største ordrereserven. Det er ikke tilfeldig, men et resultat av en velfungerende klynge forteller Øen videre.

Les hele saken på Martime.no

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler