Odfjell reduserer drivstofforbruk med 20%

Odfjell reduserer drivstofforbruk med 20%

Odfjell reduserer drivstofforbruk med 20% Maritime Bergen
Bow Clipper. Foto: Odfjell

Bow Clipper. Foto: Odfjell

Et nytt propellsystem vil gi en utslipps- og drivstoffreduksjon på 20%.

Dette skriver Odfjell i en pressemelding fredag. Selskapet vil oppgradere propellsystemet på 19 skip for å energioptimalisere driften av skipene. Skipene vil dermed være blant de mest energieffektive kjemikalietankerne i verden, og fører til at skipene går fra D+ til A+ på Rightship’s energiskala.

– Prosjektet viser Odfjell på sitt beste; dette er et resultat av godt tverrfaglig samarbeid og illustrerer hvilken betydelig kompetanse vi har internt i Odfjell, sier Kristian Mørch, administrerende direktør i selskapet.

Bow Clipper er det første skipet som ble oppgradert i august i år. De resterende skipene er planlagt oppgradert innen 2017. Oppgraderingen vil utstyre skipene med energieffektive propellblader i tillegg til oppgraderinger av ror, hovedmaskin, turbolader og akselgenerator.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler