Økende interesse for offshore wind

Økende interesse for offshore wind

Økende interesse for offshore wind 856 561 Maritime Bergen

Global offshore wind forsetter å vokse og Norwegian Energy Partners la tidligere i år inn en bestilling hos BVG Associate om å utvikle en global markedsrapport som ble presentert på et morgenseminar som ble arrangert i samarbeid med GCE Subsea og Maritime Bergen.

Offshore vind er nå en bevist teknologi, og kostnadene reduseres raskt for å nærme seg en ren kommersiell scene. Kombinasjonen av global vekst og et ønske om å redusere kostnadene gjør offshore-vinden svært attraktiv for en innovativ norsk forsyningskjede med sterk offshore og maritime kompetanse.

Seminaret ble åpnet av Dag Raymond Rasch fra DOF Subsea AS, hvor møtet ble avholdt.  David S. Ottesen fra Norwegian Energy Partners, gav en kort status på offshore vind og den økende interessen for dette næringsområdet.

Scott Hamilton, prosjektleder med spesialkompetanse innen markedsanalyse, ansatt i BVG Associate var dagens første foredragsholder.  Hamilton presenterte hovedpunktene i den globale markedsrapporten fra 2017 og hvilke utsikter som ligger foran oss. Offshore vind har vokst til å bli en multinasjonal industri over en periode på femten år. Han påpekte at nesten all utvikling av offshore vind har foregått i Europa. Globalt sett er hovedmarkedene Kina, Tyskland og Storbritannia. Det ligger fortsatt et stort potensiale når det kommer til offshore vind i Europa. Nøkkeltall viser at Offshore vind kan generere mellom 2600 TWh og 6000 TWh pr. år til en konkurransedyktig pris.

Møtet ble avsluttet av Kristin Gulbrandsen Frøysa som la frem prosjekter fra henholdsvis Geofysisk Institutt og Bergen Energi Lab og Christian Michelsens Institutt, om demoparker for flytende havvind i Norge og forbedret design av fundament for flytende vindturbiner.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler