Oppkjøp for økt synergi

Oppkjøp for økt synergi

Oppkjøp for økt synergi Maritime Bergen
Jan Berg og Tor Leif Mongstad. Foto: Norwegian Electric Systems.

Jan Berg og Tor Leif Mongstad. Foto: Norwegian Electric Systems.

I en pressemelding fra Norwegian Electric Systems kommer det frem at Havyard øker sin eierandel i Norwegian Electric Systems.

Havyard Group ASA, et fullintegrert skipsteknologiselskap innen skipsdesign, skipsbygging, systemleveranser og etter- marked har kjøpt seg opp til 50,5 % eierandel i teknologiselskapet Norwegian Electric Systems AS.

I følge Sysla innebærer dette at administrerende direktør siden oppstarten, Jan Berg Norwegian Electric Systems, selger seg ned til 32,28 prosent. I tillegg gir Berg seg også som direktør.

Forbedre produkt til kundene
Norwegian Electric Systems er en høyteknologisk bedrift og totalleverandør av elektriske fremdriftssystemer til skip og offshore verden over. Bedriften prosjekterer, utvikler egne elektro produkter og systemer samt utfører service innen maritim og offshore segmentet. Norwegian Electric Systems er medlem i Maritimt Forum Bergensregionen.

Hovedmotivasjonen med å kjøpe opp Norwegian Electric Systems er ønsket om å bidra til å utvikle enda bedre produkt til kundene.

-Enten de kjøper et system fra Norwegian Electric Systems eller et skipsdesign eller nybygg fra Havyard, forteller Geir Johan Bakke, konsernsjef i Havyard Group ASA.

Havyard Groups strategi er å utvikle og levere skipsteknologi ved å ha kompetanse om og kontroll på de kritiske leddene i verdikjeden for design og bygging av avanserte skip.

Fremdriftssystem er del av hele skipsdesignet
Stadig flere av disse skipene har dieselelektriske eller hybride fremdriftssystem og disse systemene er kritiske og sterkt integrerte i hele skipsdesignet. Dette var årsaken til at Havyard var med å starte opp Norwegian Electric Systems og til at selskapet nå har skaffet seg aksjemajoriteten i selskapet.

Ser positivt på fremtiden
Videre forteller Mongstad at de til nå har vært kunde hos Norwegian Electric Systems og har nytt godt av de gode produktene de har levert til Havyards nybygg.

– Nå gleder jeg meg til å ta fatt i jobben og bidra til å fortsette den positive utviklingen sammen med den kompetente organisasjonen til Norwegian Electric Systems, sier den nye administrerende direktøren, Tor Leif Mongstad entusiastisk.

Mongstad tar over Berg sin direktørstilling.

 

Kilde: Norwegian Electric Systems

Hele pressemelding kan du lese her:  

Skrevet av Henriette Munthe-Kaas

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler