Rekordinntekter på offshorefartøy

Rekordinntekter på offshorefartøy

Rekordinntekter på offshorefartøy Maritime Bergen

Havnen i Bergen har aldri tjent så mye på offshorefartøy som i 2015. Med en økning fra 15 millioner i 2013 til 18 millioner i 2015 tar de snart igjen cruisebåt-inntektene.

De økte inntektene skyldes at antall anløp fra offshorefartøy har sunket, samtidig som periodene skipene lå til kai økte. Fallet i cruisebåt-inntektene skyldes derimot at leieinntektene har sunket fra over 20 millioner kroner til litt under 20 millioner kroner.

Konstituert havnedirektør Ulrik Jørgensen forventer vekst i inntektene til både cruisetrafikken og offshorefartøyene. På spørsmål fra Bergens Tidene om hvorvidt han forventer kritikk for økningen av offshorefartøy i Bergen havn nå som det er så mye fokus på den lokale luftkvaliteten, svarer Jørgensen følgende:

 • Noe kritikk vil det alltid være. Men de båtene som kommer, de kommer. Jeg tenker det er bra med inntekter fra disse skipene. Det gjør at vi kan tjene penger som vi kan bruke til gode miljøprosjekter i havnen.

Les hele saken på Maritime.no.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler