Permitterings-ordningen utvides til 52 uker

Permitterings-ordningen utvides til 52 uker

Permitterings-ordningen utvides til 52 uker 150 150 Maritime Bergen

Regjeringen vil nå foreslå for Stortinget å utvide permitteringstiden fra 30 til 52 uker. Dette til glede for en rekke maritime aktører på Nordvestlandet.

Fellesforbundet og Norsk Industri skrev i forbindelse med årets lønnsoppgjør et felles brev til statsminister Erna Solberg (H) hvor de ytret sine ønsker om endringer i permitteringsordningen.

 • I et trepartssamarbeid, som er viktig, må alle gi og ta, og regjeringen har vært opptatt av å bidra til å få oppgjøret i havn. Partene har selv spilt inn to ønsker. Det ene går ut på å utrede pensjonsspørsmålet videre og det andre er å utvide antall permitteringsuker, og vi har imøtekommet dem på de punktene, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H) til Sysla.no.

Utvidelse av permitteringsordningen var også et tema da Maritimt Forum Bergensregionen møtte Hordalandsbenken på stortinget første mars. Finn Arne Rognstad fra Rolls Royce presenterte der et brev fra en rekke maritime aktører på Nordvestlandet til arbeids-og sosialminister Anniken Hauglie og Næringsminister Monica Mæland, der det ble bedt om en utvidelse av permitteringsregelverket til 52 uker over en toårs periode. Dette for å gi bedriftene anledning til å iverksette tiltak som kan sørge for at aktivitet opprettholder og viktig kompetanse ivaretas gjennom bølgedalen med behov for omstillinger.

Les mer om møtet mer Hordalandsbenken her.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler