Hordaland mottar 140 millioner til klimavennlige ferger

Hordaland mottar 140 millioner til klimavennlige ferger

Hordaland mottar 140 millioner til klimavennlige ferger Maritime Bergen
FOTO: Bergens Tidene

FOTO: Bergens Tidene.

Enova gir 140 millioner kroner i støtte til lavutslippsferger i Hordaland, og pengene vil gå til ladeinfrastruktur for elferger og hybridferger.

Det er andre gang på svært kort tid at Enova gir støtte til Hordaland fylkeskommune og kollektivselskapet Skyss. I februar mottok de nemlig 133,6 millioner kroner til ni ferjestrekninger som har oppstart mellom 2018 og 2020. Også denne gangen omhandler støtten ni ferjestrekninger med oppstart i 2020.

«Hordaland går nå virkelig i front, ikke bare nasjonalt, men internasjonalt. Vi er glade for å kunne bidra til mer energieffektive ferjesamband gjennom vår støtte til landanleggene og er spente på å se de klimavennlige løsningene som rederiene vil ta i bruk »,  sier administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova til Sysla.no.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler