Samarbeid i Arktis

Samarbeid i Arktis

Samarbeid i Arktis Maritime Bergen

Denne daviten på «HMS Protector» er skreddersydd til å håndtere en 30 fots båt på 10 tonn på en sikker og trygg måte. Skipet har GC Rieber Shipping leid ut til den britiske marinen, og skal operere i Antarktis.

[ingress] Ekstreme forhold krever ekstrem teknologi. For å takle de vanskelige værforholdene i Antarktis har bergensbedriften Vestdavit utviklet et nytt og avansert løftesystem som brukes for å hive og låre båter fra store skip. Daviten er nå montert på et av den britiske marinens skip, stasjonert i det kalde sør. [/ingress]

Dette er den mest avanserte daviten vi noensinne har laget. Den er datastyrt, har uavhengige vinsjer og bølgekompensering, forteller administrerendedirektør Rolf Andreas Wigand i Vestdavit.

Daviten er designet for å kunne brukes i opptil fem meter høye bølger, og er laget for å tåle det ekstreme været i Antarktis.

Løftesystemet er skreddersydd til å håndtere en 30 fots båt på 10 tonn på en sikker og trygg måte, opplyser Wigand.

Selskapet har solgt fem slike avanserte systemer det siste året. I månedsskiftet august/september fikk «HMS Protector», tidligere «Polarbjørn» som GCRieber Shipping har leid ut til den britiske marinen, installert den nye daviten av Bergen Group på Laksevåg.

Dette er et eksempel på godt samarbeid av mange maritime aktører i Bergen. Rederiet GC Rieber Shipping, verftet Bergen Group og utstyrsleverandøren Vestdavit har gjennomført et spennende prosjekt som ruster båten for ekstreme forhold, sier Rolf Andreas Wigand.

Tekst: Hilde Sander Meling Foto: Ingunn Halland

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler