Sjømanns-organisasjonane manar ordførarar på kysten til kamp

Sjømanns-organisasjonane manar ordførarar på kysten til kamp

Sjømanns-organisasjonane manar ordførarar på kysten til kamp Maritime Bergen

Sjømannsorganisasjonane frykter at mange sjøfolk vil miste jobben. Difor reiser dei rundt til ordførarar i kommunar med mange sjømenn for å mane til kamp om desse arbeidsplassane. Bergen er sjømannsby nummer én med totalt 1537 sjøfolk busatt. Det er registrert meir enn 33.000 sjøfolk busatt i Norge.

I ein fersk konjukturrapport frå Norges Rederiforbund fryktast det frå medlemsrederiene si side at over tusen ansatte må gå i løpet av året.

– Markedet vil snu, og båtene skal ut igjen. Utfordringen er at kostnadspresset kan erstatte de norske sjøfolkene med utenlandsk arbeidskraft, fortel forbundsleiar i Norsk Sjømannsforbund, Johnny Hansen.

Alle kommunar med meir enn 300 sjøfolk busatt vil få besøk av Hansen. Forbundsleiaren vil oppfordre desse kommunane til å be regjeringa om å stille krav om norsk lønns- og arbeidsvilkår for ansatte på skip i norske farvann.

Johnny Hansen i Norsk Sjømannsforbund og ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen. Foto: Susanne Rislå Andersen

Johnny Hansen i Norsk Sjømannsforbund og ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen. Foto: Susanne Rislå Andersen

Ordførar Marte Mjøs Persen (Ap) frå Bergen var den første som fekk overrakt oppfordringa frå Hansen.

– Bergen er en by med lange maritime tradisjoner. For kommunen er arbeidsplassene også viktig med tanke på skatteinntektene det gir, og det vi kan bruke på skoler og kommunale utgifter. Derfor er det også viktig for meg som ordfører å følge situasjonen til sjøfolkene tett, fortel Persen.

Om oppfordringa frå Hansen og sjømannsorganisasjonane seier ho: «Det er ikke vanskelig å stille seg bak oppfordringen om at en slik mulighet skal utredes, så jeg vil legge brevet frem på første møtet i bystyret i april.»

Lurer du på kor mange sjøfolk er busatt i din kommune? Sjå det interaktive kartet og les heile saken på sysla.no.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler