Statsråd besøkte Statsraad under Arendalsuka

Statsråd besøkte Statsraad under Arendalsuka

Statsråd besøkte Statsraad under Arendalsuka 2560 2560 Maritime Bergen

Over 10.000 mennesker besøkte vår bys stolthet Seilskipet Statsraad Lehmkuhl etter at Maritime Bergen hadde seilt ned det hvite dame og lagt til kai i forbindelse med sine arrangement under Arendalsuka «Vi tok en kjempesjanse, det ble en suksess og vi gleder oss allerede til 2019!» sier daglig leder i Maritime Bergen, Harald Victor Hove.

 

Seilskipet var en naturlig base for Maritime Bergen og samarbeidspartnerne, PWC, NHH, Universitetet i Bergen, Norges Rederiforbund og Telenor Maritime, da den kombinerer Bergens maritime tradisjon med muligheten til huse flere arrangementer og møter. Flere kjente navn tok turen innom skipet. Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen, byråd for byutvikling Anna Elisa Tryti og rektor ved UiB Dag Rune Olsen var blant annet å se i folkemengden.  

 Som et av Norges eldste og mest majestetiske seilskip, ble Statsraad Lehmkuhl et naturlig blikkfang under årets politiske begivenhet Arendalsuka. Statsraaden har arealer som er gunstige til å avholde møter på, og hun var derfor i stand til å huse over 40 forskjellige arrangementer som Maritime Bergen fasiliterte under Arendalsuka. Arrangementene og møtene varierte både i innhold og tematikk, men temaer som” plast i havet”, bærekraft, innovasjon og digitalisering var fremtredende. 

 Frontfigurer i den Norske politikken og den maritime næringen var ombord i Statsraaden opptil flere ganger under arrangementene. Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen var for eksempel innleder  møtet” Sikker og effektiv veitransport gjennom intelligente løsninger» som GCE NODE avholdt.   

 Arendalsuka er et viktig arrangement i forhold til å synliggjøre den maritime næringen. Både med tanke på Arendal sine historiske røtter innenfor den maritime næringen, men også fordi at Arendalsuka skaper en møteplass for ulike aktører”, uttaler samferdselsministeren etter møtet.   

 For noen var det ikke nok å besøke Statsraaden på dagtid. Byråd for byutvikling Anna Elisa Tryti bestemte seg for å tilbringe natten i hengekøye om bord! Tryti var svært fornøyd med valget, da det gav henne muligheten til å sove sentralt og møte nye mennesker.  Tryti ville ikke byttet ut hengekøyen med en hotellseng, og har allerede” booket seg inn for neste år”.  Byråden forklarer videre at Arendalsuka er en viktig begivenhet for den maritime næringen, da den skaper en arena for ulike arrangementer og bidrar til å holde den maritime tradisjonen levende.

Universitetet i Bergen var også representert på Statsraaden under Arendalsuka som arrangør av flere møter. I tillegg var rektor ved UiB, Dag Rune Olsen til stede under store deler av uka.  

 “Arendalsuka er en unik plattform for å skape dialog med beslutningstakere og generelt mennesker i ulike bransjer. I tillegg byr Arendalsuka på en unik mulighet til å dele kunnskap”, påpekte rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen.  

 Universitetet i Bergen sørget for å spre kunnskap på flere plattformer. De arrangerte blant annet møtet” Jorden – en havplanet” og ”Stillehavsøyene som klimaendringenes frontlinje”, noe som bidro til å gi ulike perspektiver på miljøspørsmål og det grønne skiftet. WWF og Norges Rederiforbund satte også fokus på bærekraft under møtet ”Bærekraft i den blå økonomien”, mens Telenor Maritime fokuserte på det digitale aspektet av den maritime næringen. De ulike tematikkene bidro til å skape bevissthet rundt flere interessante satsningsområder og miljøspørsmål. Arrangementene på Statsraaden var både varierte og kreative, noe som skapte et godt helhetsinntrykk.  

 

Filmsnuttene fra Bergen Næringsråd under vil gi deg et innblikk i hvordan Maritime Bergen på Arendalsuka var: 

Vedlegg:  

https://player.vimeo.com/video/286019283 

https://player.vimeo.com/video/286019240 

 

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler