Tingenes internett- et maritimt must

Tingenes internett- et maritimt must

Tingenes internett- et maritimt must Maritime Bergen
Bjørn K. Haugland under Marinade 2015. Foto: MFB

Bjørn K. Haugland under Marinade 2015. Foto: MFB

Digitaliseringen vil skape en mer sikker, effektiv og miljøvennlig maritimt sektor.

I en kronikk skrevet av Bjørn K. Haugland for www.martime.no nylig, kommer det frem at den maritime bransjen uten tvil er avhengig av at systemer blir mer og mer digitalisert.

Under Marinade 2015  fortalte Haugland, Konserndirektør og Chief Sustainability Officer (CSO) i DNV GL, om hvilke utvikling han ser for seg fremover innen shipping. I dag står maritim næring overfor nok en revolusjon drevet frem av informasjons- og kommunikasjonsteknologi, hvor digitalisering vil spille en viktigere rolle.

Muliggjørende teknologier
I følge Haugland er IKT og digitalisering muliggjørende teknologier, som vil være viktige virkemidler for innovasjon, vekst og omstilling i norsk økonomi.

Skaper mer sikker, effektiv og miljøvennlig sektor
De siste årene har vi sett flere gode eksempler på maritime selskaper som har introdusert innovative digitale løsninger og demonstrert at de bidrar til en mer effektiv næring. Ved riktig gjennomført vil digitaliseringen ifølge Haugland skape en mer sikker, effektiv og miljøvennlig sektor.

Et grønt skifte avhengig av digitalisering
Et viktig eksempel på hvordan disse nye teknologiene kan spille sammen er DNV GL sitt konseptskip REVOLT. Dette er et 100 TEU containerskip for anvendelse langs kysten av Norge.

– Den digitale økonomien vil akselerere det grønne skiftet og norske maritime bedrifter er allerede i godt gang med å posisjonere seg legger Haugland til.

Bjørn er overbevist om at de som lykkes i å skape bærekraftig og grønn vekst gjennom det digitale skiftet – er de som griper mulighetene nå, og dermed leder an i den transformasjonen vi nå er inne i.

Hele kronikken kan du lese på www.maritime.no.

Skrevet av Henriette Munthe-Kaas

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler