Vekstivalen – en suksess!

Vekstivalen – en suksess!

Vekstivalen – en suksess! Maritime Bergen

[ingress]Suksess for karrierefestival[/ingress]

 

Både studenter og festivalutstillere var fornøyde etter kveldens Vekstival – landets første karrierefestival. Det maritime fikk vist de mangfoldige mulighetene som finnes i næringen på nye måter.

 

IMG_5129

På Maritime Bergen-standen var det fullt hus og mange studenter som testet ut lasting av    kjemikalietankere.   Gjennom praktisk uttesting fikk de testet den kompetansen som trengs i alle ledd – fra skip til kontor – da de skulle fylle «kjemikalietankeren» med ulik flytende last. Fra scenen kunne Hans Gannestad gi et spennende innblikk i sin jobbhverdag som operatør i av verdens største kjemikalietankrederi Odfjell.

 

Det var ikke bare ingeniørene som var på karrierefestivalen. Her var det mange med ulik bakgrunn som var på jobbjakt.  Og studentene likte de de ble møtt med. Bahar Mozfar som studerer biologi ved Universitetet i Bergen synes det var så utrolig lett å komme i prat med de i som representerte næringslivet.

 

 

– Vanligvis på karrieredager, synes jeg det er stivt og at det forventes at jeg sier alt det riktige. Men i dag var alle avslappet og var glad for å snakke med meg om mine muligheter i deres bransje.

 

Mer kunnskap om næring

Målet med karrierefestivalen Vekstivalen var å gjøre Bergens-studentene oppmerksomme på hvilke næringer som faktisk finnes i regionen, og treffe noen av dem som jobber i de mange sterke næringene.

 

– Jeg har lært mye nytt om mulighetene mine i dag. Jeg har møtt mange bedrifter jeg ikke visste om tidligere og det er godt å vite at det er et slikt mangfoldig og rikt næringsliv i byen som jeg gjerne vil fortsette å bo i, sier Kristine Thorstensen som studerer Sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen.

 

Mulighetene skal frem

Vekstivalen skal vise studentene hvilke muligheter som finnes i regionen. Studentene får se unike prosjekter som pågår, jobbmuligheter, og ikke minst hva regionen har å by på innen kultur, opplevelser og fremtidsplaner. Internasjonale krefter trår også til; et eget Linkedin-team stiller opp for å hjelpe studentene med å lykkes med CV-en og laste den opp på vekstlandet.no, hvor det kan finnes gode karriere muligheter. I tillegg er det satt sammen et eget HR-panel for å guide studenter som ønsker det inn i arbeidslivet.

IMG_5134

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler