Det norske fregattbidraget

Det norske fregattbidraget

Det norske fregattbidraget Maritime Bergen

[ingress]Norge bidrar med fregatt i NATOs stående maritime styrke [/ingress]

 

I oktober i fjor høst ble det fattet et stortingsvedtak som besluttet at Norge skal stille en fregatt som flaggskip i NATOs stående maritime styrke, i andre halvår av 2013.

 

NATODenne stående maritime styrken inngår i NATOS innsatstyrker som på kort varsel skal kunne settes inne i alle typer maritime operasjoner, fra fredstidsoppdrag som overvåking og tilstedeværelse i spesielle områder, til innsats i skarpe konflikter der det skulle være nødvendig.

 

 

Oppdragets varighet er fra 15.mai til 22. desember.  Besetningen på KNM Fridtjof Nansen og KNM Roald Amundsen skal sammen løse oppdraget.

 

Norges styrkebidrag består av 2 bemannede besetninger som inlkuderer fast besetning samt personell med spesielle egenskaper. Dette inkluderer Marinejegerkommandoen, prest, militærpoliti, jurist, traumeteam og internasjonal flaggskipsstab.

 

Norske styrker

 

 

 

En sentral del av oppdraget innebærer avvæpning og avverging av piratvirksomhet utenfor Øst-Afrika, den arabiske halvøy – og Indias  kyst. Bekjempelse av piratvirksomhet foregår gjennom patruljering i trafikkerte områder, eskortering av handelstrafikk og inspeksjoner. I tillegg er det viktig med lokal – og regional oppfølging og kapasitetsbygging gjennom samøving og opplæring.

 

 

 

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler