Lærer av de beste

Lærer av de beste

Lærer av de beste 300 300 Maritime Bergen

15. -17. mai er Maritimt Forum Bergensregionen vertskap for en delegasjon fra New York Fire Departement (NYFD) og Staten Island Ferries (USAS største passasjerferjeselskap).

Fra «The big Apple» kommer delegasjonen på 7 stykker til lille Bergen. Målet for amerikanerne er å lære av verdenslederen på maritim gasskompetanse: miljøet på Vestlandet.

Vi er primus motor for å synliggjøre den unike kompetansen som ligger i norsk maritim næring og vår kunnskap om gassdrift av skip. Under dette to dager lange oppholdet skal amerikanerne få innblikk i drift og bunkring av LNG drevne fartøy, LNG-teknologi og sikkerhet i forhold til gassbrann, sier Susanne Rislå Andersen, leder av Maritimt Forum Bergensregionen.

6810

Foto: Fire Engine Photos

Med seg har hun Rolls Royce, Fjord1, lokale brannvesen fra Bergensregionen samt Bergen og Omland Havnevesen som faglige bidragsytere.- 13 års erfaring med drift og bunkring av LNG-drevne ferjer med sterkt fokus på risikoforebygging, har gjort at vi har unngått LNG-gassrelaterte ulykker i vår flåte. Den kunnskapen vil vi både formidle og vise amerikanerne i praksis om bord på MF Bergensfjord under besøket, sier driftssjef Oscar Bergheim i Fjord1.

Fjord1 har jobbet tett med lokale brannvesen gjennom disse årene, og fremhever deres kompetanse på kunnskap om håndtering av gassbrann.

– Det er moro at verdens mest kjente brannvesen kommer til Norge for å høste erfaringer knyttet til gassbrann fra lokale brannvesen i vår region, sier Bergheim.

Den amerikanske delegasjonen er også på jakt etter kunnskap om de teknologiske løsningene i LNG-fartøy. Rolls Royce har en sentral rolle i utviklingen av LNG-gassbasert teknologi i skip, både i Norge og utlandet.

– LNG er en pålitelig drivstoffkilde, og mer enn ti års erfaring har vist oss hvor sikkert og forutsigbart dette stoffet er i operativ drift. LNG er ikke ufarlig, men kunnskap er nøkkelen til å redusere risikoen. Dette håndteres gjennom et veltrent mannskap og gode prosedyrer, sier Geir Bjørkeli, salgs- og markedsdirektør i Rolls Royce.

 

 

 

 

 

Tekst: Camilla Borchgrevink

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler