Vi ruster oss for vanskelige tider også fremover

Vi ruster oss for vanskelige tider også fremover

Vi ruster oss for vanskelige tider også fremover Maritime Bergen

Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen besøkte Bergen tirsdag 23. februar. På programmet sto blant annet et kontaktmøte med representanter fra lokalt nærings- og organisasjonsliv som ga ministerne et bilde av nåsituasjonen. Flere representanter fra det maritime segmentet var til stede. Irene Waage Basili, CEO i GC Rieber Shipping og styremedlem i Bergens rederiforening holdt en innledning.

-Det var nok ingen, ikke en gang regjeringen, som hadde forutsett akkurat hvor tøft det skulle bli i offshoreservice næringen. Vi ventet oss tøffe tider, men de kom fortere og slo hardere enn vi hadde tenkt oss muligheten av, sa Irene Waage Basili. Vi ruster oss også for tøffe tider i flere år fremover, la hun til.

Birger Skår fra Norske Skipsverft hadde laget et notat om rammevilkårene som han overleverte til finansministeren. Fra Hege Økland i Maritime Cleantech fikk vi høre om mulighetene for utvikling av grønnere teknologiløsninger og om behovet for å holde oppe offentlige støtte- og tilskuddsordninger og bevare nedleggingstruede testsentre.  

Anne-Kristine Øen fra Maritimt Forum pekte i sitt innlegg på at det heldigvis ikke går riktig ille i alle deler av maritim næring samtidig. Hun løftet også frem viktigheten av å tenke på tvers av segmenter og klynger og viste til regjeringens maritime strategi der «blå vekst» vies et helt kapittel. Sammen med marin næring og subsea skal vi fremdeles hente ut energi i alle former fra havet.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler