Wärtsilä lanserer nytt konsept for lav- og nullutslippsferger

Wärtsilä lanserer nytt konsept for lav- og nullutslippsferger

Wärtsilä lanserer nytt konsept for lav- og nullutslippsferger Maritime Bergen

Wärtsilä lanserer et nyskapende konsept for lav- og nullutslippsferger. I pressemeldingen står det videre at det nye konseptet har fokus på høy energieffektivitet og eliminiering av utslipp. Konseptet er utviklet i henhold til norske myndigheters nye retningslinjer for fergetransporten.

 

Wärtsilä lanserer nå et nyskapende og kostnadseffektivt konsept for lav- og nullutslippsferger. Konseptet er utviklet i henhold til norske myndigheters nye retningslinjer for fergetransporten, med fokus på eliminering av utslipp. Tilsvarende krav diskuteres også i en rekke andre land.

 

Konseptet for de ladbare fergene er utviklet gjennom et samarbeid mellom Wärtsiläs skipsdesignkontor og selskapets elektro- og automasjonsvirksomhet. Det nye konseptet gir kunden et optimalisert design og ett felles kontaktpunkt, noe som strømlinjeformer engineeringsprosessen og integrasjonsarbeidet gjennom hele prosjektfasen ved byggingen av en ny ferge.

 

Det nye konseptet har fokus på høy energieffektivitet og lav mostand, både over og under vannlinjen. Fergene er designet for å kjøre på batterier alene, eller på en hybridløsning med batteri og motor der drivstoffalternativene er flytende naturgass (LNG) og biodrivstoff. I helelektrisk drift er drivstofforbruket redusert med 100 % sammenlignet med konvensjonelle installasjoner, og lokale utslipp er fullstendig eliminert. Med en hybridløsning blir utslippene redusert med opptil 50 %.

 

«Wärtsilä jobber kontinuerlig med å utvikle skipsdesign, marine produkter og integrerte løsninger som skal gi et vesentlig bidrag til arbeidet med å redusere miljøbelastningen fra skipsfarten. Det nye fergekonseptet er et eksempel på dette. Ved å gjøre det mulig å fjerne de lokale utslippene fra fergetransporten, mener vi at vi bidrar aktivt til å beskytte det marine miljøet», sier Riku-Pekka Hägg, Vice President, Ship Design i Wärtsilä.

 

Konseptet inkluderer en komplett elektro- og automasjonsløsning basert på Wärtsiläs batteri- og hybridteknologi. Integrert er også selskapets dreibare propellanlegg og et komplett Wärtsilä brosystem. Fergene som inngår i denne serien vil kunne ta fra 60 til 120 biler på ett enkelt dekk – noe som gir rask og effektiv lasting og lossing.

 

Den nye konseptet omfatter også Wärtsiläs nye trådløse system for induktiv ladning. For en ferge som går i typisk skyttelsamband med minst 20.000 avganger årlig, innebærer dette en betydelig fordel gjennom lavere energiforbruk og spart tid. Systemet lader batteriene på fergen uten tilkobling av kabler av noe slag, noe som igjen reduserer slitasje og tillater at lading kan starte umiddelbart i det fergen ankommer kai.

 

I tillegg til konseptet for nybygg, kan Wärtsilä også tilby løsninger for oppgradering og ombygging av fremdriftssystemer på eksisterende ferger, slik at disse blir i samsvar med nye regler og forskrifter.

Bildene viser Wärtsiläs konsept for de nye fergene.

Ferry concept 5178_Rev1_Large_01Ferry concept 5178_Rev1_Large_02

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler