"Ampere" vant Næringslivets klimapris

"Ampere" vant Næringslivets klimapris

"Ampere" vant Næringslivets klimapris Maritime Bergen

Fjellstrand AS og batterifergen «Ampere» ble tildelt Næringslivets klimapris 2014.

Tidligere i høst skrev Maritimt Forum om batterifergen «Ampere», da den ble kåret til «Ship of the year 2014» av Skipsrevyen. I dag vant den Næringslivets klimapris 2014.

Ampere fikk i dag Næringslivets klimapris for 2014. Foto: maritme.no

Ampere fikk i dag Næringslivets klimapris for 2014.            Foto: maritme.no

Årets klimapris ble delt ut under ZERO konferansen i Oslo i dag. Prisen er et samarbeid mellom ZERO, NHO og NTNU, og skal oppfordre til klimavennelig

innovasjon og nyskaping.

Batterifergen, som er verdens største batteridrevne ferge, er bygget for lavt energibruk, noe som er viktig for å kunne drifte fergen kun på batterier. Her er både skrog, mareriale og systemer optimalisert for at fergen skal være utslippsfri.

Juryen mener dette konseptet er en kommersiell mulighet i norsk maritim næring. Det har stort potensial for å skape store utslippreduksjoner i Norge, men kan også være viktig for klimatitak andre steder i verden.

Håper på flere

Edmund Tolo, salgs- og markedsdirektør ved Fjellstrand AS, sier til maritime.no at de håper nå på at denne anerkjennelsen innebærer at de får lage flere ferger av denne typen.

Det viktige nå er veien videre, fortsetter Tolo. De har investert mye i ny teknologi, og for at de skal få noe igjen for investeringen må de lage flere fartøy.

Nå vil både Tolo og leder i ZERO, Marius Holm, at politikerne skal la seg inspirere til å ta nye skritt for å drive den grønne skipsfarten videre.

 

Kilde: maritme.no 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler