Årets store begivenhet for studiner

Årets store begivenhet for studiner

Årets store begivenhet for studiner 1280 960 Maritime Bergen

Kvinner i Kuling, årets store begivenhet for kvinnelige studenter har gått av stabelen. I år som i fjor ble arrangementet en vellykket kveld.

Torsdag 25.oktober ble en bukett med flotte studiner fra UiB, NHH, HVL, BI og Høyskolen i Kristiania samlet på Scandic Ørnen. Gjestene var overrasket over hvor mange muligheter det fantes for de forskjellige utdanningsretningene i det maritime næringslivet.

Det maritime næringslivet er et område hvor det er behov for mange ulike former for kompetanse. Derfor passer det godt at Kvinner i Kuling er arrangementet som opplyser unge kvinner, som snart skal ut i arbeidslivet, om alle de mulighetene som ligger i den maritime næringen innenfor de ulike feltene.

Mingling mellom foredrag og speed-dating

Kvelden var fylt med spennende og inspirerende foredrag fra de maritime kvinner, før studinene senere på kvelden fikk gå på speed-date med de 35 ressurskvinnene som hadde satt av kvelden til studentene. Flere av ressurskvinnene kom med gode råd til de vordende gjestene som snart skal ut i arbeidslivet.

Første kvinne på scenen, Christine Korme sa innledningsvis:

– Høy gøyhetsfaktor er viktig, vi skal tross alt tilbringe uendelig mange timer på jobb!

Kristine Korme, som tidligere blant annet har erfaring som nyhetsanker i TV2 jobber nå som Kommunikasjonsdirektør i Norges Rederiforbund.

Christine Korme, ressurskvinne og foredragsholder på Kvinner i kuling 2018

Neste på scenen var Benedicte Bjorøy, som mener vi skal fortsette å heie hverandre frem, gripe muligheter og huske å ha troen på oss selv.

 

Kristin Sand Bakken har fulgt Maritime Bergen sine rekrutteringsarrangement siden hun var 17 år og deltok på Et HAV av muligheter! i 2012. Nå er

hun 26 år og etter å ha blitt inspirert av foredragsholdere fra det maritime satset hun på en maritim utdanning og jobber nå som Strategisk i Knowit, med fokus på arbeid mot det maritime.

 

Michelle Williams, CEO i Grieg Logistics som hadde det siste foredraget, avsluttet med å si:

– Tørr å ta plass! Det heier jeg på.

Noen av studinene som var deltakere hos KiK 2018

– Før arrangementet hadde jeg forventninger om at det skulle være presentasjoner av noen kvinner som fortalte om jobben sin i et mannsdominert yrke. Jeg hadde egentlig ikke så veldig høye forventninger før jeg kom, sier en av deltakerne, Sofie 21 år, student ved HVL.

– Etter arrangementet fikk jeg et helt annet inntrykk, det var så mye bedre enn det jeg hadde forventet! Det var veldig inspirerende og interessante foredrag. Både foredragsholderne, og de som stilte på speed-date med oss var engasjerte og fortalte om jobben sin. De delte også gode råd om hvilken retning vi som studenter kunne ta videre.

På speed-date med ressurskvinnene

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler