Bergensk skip på skattejakt

Bergensk skip på skattejakt

Bergensk skip på skattejakt Maritime Bergen

Ved hjelp av Seabed Worker, levert av Fjellstrand i 2009, skal det nå hentes opp nærmere 50 tonn  sølvbarrer fra Dampskipet SS Gairsoppa som ligger på 4700 meters dyp utenfor Irland

 

I februar 1941 var SS Gairsoppa på vei fra India som en del av en konvoi, da det måtte bryte opp og bunkre opp mer kull i Irland. Dampskipet var sårbart uten følge av resten av skipene og ble senket av en tysk ubåt. Hun endte opp 4700 meter under Nor-Alanteren utenfor kysten av Irland og 84 av de 85 som var om bord forsvant.

Det er firmaet Odyssey Marine Exploration som er i gang med å hente sølvet tilbake til overflaten. I den sammenhengen har Odyssey leid flerfunksjonsfartøyet  Seabed Worker fra  Bergens-rederiet Swire Seabed.

Skipet på 88,8 meter og med 66 sengeplasser ble bygget av Fjellstrand og levert i 2009. Seabed Worker er fylt med en rekke moderne utstyr, fra blant annet Rolls-Royce, og er godt rustet for undervannsoperajoner med en 100 tonns kran med aktiv bølgekompansering og en brønn med muligheter for utsetting av ROV.

Sølvet ligger og venter og Odyssey Marine Exploration kan glede seg over å få beholde hele 80% netto av alt som blir hentet opp ved hjelp av Seabed Worker

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler