CCB kjøper Mongstadbase

CCB kjøper Mongstadbase

CCB kjøper Mongstadbase Maritime Bergen

01_ccb_panoramaCCB og Mongstadbase har nylig inngått en intensjonsavtale. Et av målene var å sette sammen etablert kompetanse og kapasitet under ett.

NorSea Group AS ble 7. januar i år tildelt kontrakt for base- og terminaldrift på Mongstad for Statoil fra og med 1. juli 2015. Coast Center Base AS (CCB), som er 50% eiet av NorSea Group AS, vil stå som utførende for kontrakten på Mongstad.

 
En samordnet løsning
CCB og Mongstadbase har inngått en intensjonsavtale som er basert på at man i løpet av våren 2015 skal sluttføre forhandlingene om en transaksjon der CCB erverver 100% av aksjene i Mongstadbase AS.

Adm. direktør i Coast Center Base AS, Kurt R. Andreassen uttalte nylig i pressemelding at

– Etter tildeling av kontrakten på Mongstad har det vært naturlig for oss å gå i dialog med Mongstadbase med tanke på å få til en samordnet løsning hvor vi tar ut det beste av våre selskapers kompetanse og lange erfaring. Når rammebetingelser endres, er det fornuftig å satse på innovasjon. Å finne frem til nye måter å samarbeide på handler om akkurat det.

Ved å sette sammen etablert kompetanse og kapasitet vil CCB og Mongstadbase kunne ta hånd om et økende volum og utvikling av våre basekonsepter basert på kvalitet og effektivitet. Overtagelse av selskapet vil skape et grunnlag for optimal ressursutnyttelse både på Mongstad og Ågotnes. Med den positive innstilling vi har møtt i prosessen hittil har vi stor tro på at vi skal få til utvikling og vekst i fremtiden.

Drar veksler på hverandres kompetanse
Daglig leder i Mongstadbase, Ragnhild T. Langøy, uttaler:
– Gjennom de siste ukers samtaler har det blitt klart at det er et godt grunnlag for å samarbeide med CCB framover og derigjennom dra veksler på kompetansen og erfaringer i begge organisasjoner. Vi er veldig godt fornøyd med at vi nå har blitt enige om en overtakelse av Mongstadbase AS. Behovet for å se på tilpasninger av organisasjon og bemanning bortfaller naturlig nok ikke, men dette gir oss et bedre grunnlag til å ta gode valg i denne prosessen.
Se tidligere artikkel om Sentralisering av CCB i milliardklassen:

Skrevet av Henriette Munthe-Kaas

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler