Corvus sikret storkontrakt med Fjord1

Corvus sikret storkontrakt med Fjord1

Corvus sikret storkontrakt med Fjord1 2560 2560 Maritime Bergen

Samme dag som statsminister Erna Solberg klipper snoren i Siemens sin nye batterifabrikk i Trondheim, melder Corvus at de skal levere batteripakker til fem nye, helelektriske ferger, skriver Sysla.

Norwegian Electric Systems (NES) valgte nettopp Bergensbaserte Corvus Energy som batterileverandør.  Det er Havyard som skal bygge skipene for Fjord1. I dag holdt også daglig leder i både NES, Tor Leif Mongstad, og Corvus, Geir Bjørkeli (avbildet), foredrag på Maritime Bergens seminar om bruk av gass og hybridløsninger i skipsfart.

– At Corvus viser muskler ved å vinne kontrakter, er et glimrende eksempel på at det også går an å drive produksjon i Norge og Bergen, sier næringspolitisk rådgiver i Maritime Bergen, Petter Haraldsen Haugland.

I høst annonserte Corvus Energy at de velger å legge ny fullrobotisert batterifabrikk til Bergen, nærmere bestemt vinmonopolets gamle hovedlager på Midtun. Dette blir den største batterifabrikken for skipsbatterier i verden, vil innebærer store investeringer og maritime arbeidsplasser på land.

– Det er alltid kjekt når bedrifter i vår region vinner kontrakter som dette, men med sin batterifabrikk klarer Corvus i tillegg å styrke hele den maritime klyngen i Bergensområdet. Klart vi blir ekstra stolt på den slik dag, sier Haraldsen Haugland.

Corvus er tidligere kjent bla. for å ha levert batteriene til verdens første batteriferge, Ampere.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler