Cruise-byen Bergen

Cruise-byen Bergen

Cruise-byen Bergen Maritime Bergen

Fredag la årets første cruise-skip til kai i Bergen. Dette er bare ett av 338 skip som er forventet i løpet av 2013.

Med antydning til vår i luften og årets første cruise-skip til kai vitner det om at det vil bli et godt år for både havnen og byen vår – mellom 21. februar og 18. oktober kommer nemlig 500.000 turister på besøk på denne måten! Og disse vil benytte seg av ulike attraksjoner som Bergen har å by på, i tillegg til å bruke kollektivtilbud og besøke butikker og spisesteder. Faktisk bruker hver gjest i snitt 900 kroner på besøket i byen.

Cruise er også et av fokusområdene i den nye maritime strategien som utarbeides for Bergen kommune av Maritimt Forum.

Med 338 cruise-skip, slår vi rekorden fra 2012 med 16 skip, og Bergen ligger på 7. plass når det kommer til flest cruise-anløp i Nord Europa. Selv om det er Bergen som ligger på topp i Norge i cruise-sammenheng, vil dette også dryppe på andre geografiske områder. Et skip som først har vært i Bergen benytter ofte muligheten til å besøke andre steder i landet vårt.

Havnedirektør Inge Tangerås mener at de mange anløpene er betydningsfulle for Bergen og Omland Havnevesen:

– Det at antall besøkende, år for år, øker jevnlig, betyr at inntektene blir større og det gir oss muligheter til å videreføre Bergen som en veldig attraktiv cruiseskipdestinasjon, sier Tangerås

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler