Vellykket "HAV av muligheter!"

Vellykket "HAV av muligheter!"

Vellykket "HAV av muligheter!" Maritime Bergen

Maritimt Forum Bergensregionen gjennomførte i samarbeid VilVite rekrutteringskvelden «Et HAV av muligheter»!  

mail-1For andre året på rad samlet Maritimt Forum Bergensregionen 200 jenter til en realfaglig rekrutteringskveld, for å vise frem de spennende mulighetene som finnes i det maritime, ved å ta realfag og tekniske fag. Hovedformålet for arrangementet på VilVite, var å rekruttere, og inspirere flere jenter til å velge en maritim framtid og å vise mulighetene et slikt utdanningsvalg gir.

Det er viktig å rekruttere nok kompetanse til næringen. Antall elever/studenter som har valgt en maritim utdanning økte med 36 prosent fra høsten 2006 til høsten 2010. Kvinner er underrepresentert i næringen, men «Et HAV av muligheter» griper nettopp fatt i denne problemstillingen. Hele 200 jenter fra ungdomsskole, videregående, samt mødre, kvinnelige lærere, rådgivere og andre interesserte jenter fikk være med oss denne kvelden.

mail-2Under «Et HAV av muligheter» bidro jenter og kvinner i alle aldre og fra flere utdannings- og yrkesgrupper; fra kvinnelige maskinistlærlinger til ingeniører. Deltakerne fikk servert smoothie og boller og det ble holdt 6 speed-presentasjoner i auditoriet på VilVite før deltakerne ble loset ned til utstillingen. I utstillingen var det over 11 stands med kvinnelige representanter fra både utdanningsinstitusjoner og næringsliv. De kvinnelige rollemodellene fortalte om sine utdanningsvalg og erfaringer fra bransjen. På standene fikk jentene spørre foredragsholderne og de andre representantene om det de lurte på, samt utdelt informasjonsmateriell.

Ikke-for-alleMaritimt Forum fortsetter arbeidet med å rekruttere flere unge til maritim næring!

 

 

 

 

Tekst: Camilla Borchgrevink

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler