Designdrevet Innovasjon – en spennende mulighet

Designdrevet Innovasjon – en spennende mulighet

Designdrevet Innovasjon – en spennende mulighet Maritime Bergen

[ingress]Da Vestdavit skulle gå et skritt videre, ansatte de en industridesigner. For en bransje bestående av stort sett ingeniører – var dette en ny tankegang. Nye tanker gir utvikling. Utviklingen kan gi penger i kassa, med utstyr som er mer funksjonelt, sikkert og styrke samhandlingen mellom utstyr og operatør.[/ingress]

Designdrevet innovasjon kan brukes i maritim næring.

Norsk Designråd

Design Pilot er et prosjekt hvor du kan søke om støtte for skapning av innovativt design. Interessen for prosjektet er økende. Bergensbaserte Vestdavit har allerede benyttet seg av muligheten – som i retrospekt anses som et lurt trekk.

Vil bygge videre på Design Pilot-erfaringene

– Vi opplever at designdrevet innovasjon er riktig metode for å utvikle nye produkter. Det er helt avgjørende å få brukernes innspill inn i prosessen, og å ha en metodisk tilnærming til prosessen. På denne måten reduseres risikoen for å utvikle gale løsninger betydelig, sier Rolf Andreas Wigand, managing director i Vestdavit AS.

Bergensfirmaet Vestdavidt er en av verdens ledende produsenter av ulike arbeidsbåter, livbåter og flåter, og var et av Design Pilot-prosjektene i 2010. Nå tar de med seg en båtlast med ny kunnskap inn i fremtiden.

– For Vestdavit har Design Pilot vært en vekker for det tekniske miljøet i bedriften, som nå bedre forstår verdien av design som en del av innovasjonsprosessene. Vi kommer til å gjennomføre flere utviklingsprosjekter i årene som kommer, og vi vil bygge videre på de gode erfaringene vi har fått gjennom Design Pilot.

Fjerde runde allerede i gang

Design Pilot gir økonomisk støtte til idéutvikling, og skal bidra til utvikling av helt nye produkter, tjenester, forretningsprosesser eller organisasjonsformer. Ordningen er en del av regjeringens innovasjonssatsning, og har siden 2009 delt ut 20 millioner kroner til 54 norske virksomheter.

Høsten 2011 ble det klart at ordningen videreføres i 2012, og den 1. februar åpnet igjen søknadsskjemaet. Frem til og med 31. mai er det dermed mulig å søke Design Pilot og støtte til idéutvikling. Design Pilot støtter prosjekter som både utforsker brukernes bevisste og ubevisste behov og som involverer egne eller innleide designere i idéfasen.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler