DOF blant de beste på klimarapportering

DOF blant de beste på klimarapportering

DOF blant de beste på klimarapportering 557 346 Maritime Bergen

Etter to hendelser med tragisk utfall startet DOF en gjennomgang av hele sin virksomhet. I oktober ble rederiet kåret til et av børsens beste på å rapportere om bærekraft, skrev Bergens Tidende mandag 10. des.

Et besetningsmedlem på fartøyet Skandi Skansen fra Austevollsrederiet DOF omkom i 2015. Bare fem måneder senere ble Skandi Pasific truffet av uvær under et oppdrag utenfor Australia, der en annen DOF-sjømann omkom.

– Det var en traumatisk opplevelse. Ulykkene hadde helt egne årsaker, men vi ville gå gjennom alt. Ikke bare det som handlet om årsakene til de enkelte ulykkene, sier Stig Clementsen, ansvarlig direktør med snavar for bærekraft og sikkerhet i DOF, til Bergens Tidende.

Ringte hver eneste kaptein

Ifølge Bergens tidende satte Mons Aase, toppsjef i selskapet, etter ulykkene seg ned sammen med Clementsen og ringte hver eneste kaptein i selskapet.

– Vi spurte: Hva kan vi hjelpe med? Vi måtte finne ut om vi gjorde noen strukturelle feil, forklarer Aase til BT.

Resultatet av den helhetlige gjennomgangen som ble satt i gang, er blant annet at DOF i oktober ble kåret til et av de beste børsnoterte selskapene til å rapportere om bærekraft.

Best på bærekraftrapportering

Det er rådgivningsselskapet The Governance Group og BCW som har sett på hvordan de 100 største selskapene på Oslo Børs kommuniserer om bærekraft, klimarisiko og FNs bærekraftsmål. En god score blir regnet for å kjennetegne at bedriften arbeider strategisk og systematisk med slike forhold.

 

Hele saken fra Bergens Tidende kan leses her.
Foto: Skandi Vega, DOF

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler