Endelig elektrifisering

Endelig elektrifisering

Endelig elektrifisering Maritime Bergen

Landstrøm var tema da havnedirektør Inge Tangerås gjestet Marinade 2014.  Tangerås er svært optimistisk at Norges første landstrømanlegg for offshoreskip kan være på plass innen årskiftet.

Havnedirektør Inge Tangerås og Nils Ådland fra Maritime Clean Tech West på scenen under Marinade 2014

Havnedirektør Inge Tangerås og Nils Ådland fra Maritime Clean Tech West på scenen under Marinade 2014

Tangerås tror landstrøm er et viktig bidrag til å få ned luftforurensingen i Bergen, og det første anlegget planlegges plassert på Dokken.

– Det er viktig at vi som stor havn kommer i gang med å bygge ut infrastruktur for landstrøm. Det vil være et signal til offshorerederiene om å gå i gang med å tilrettelegge offshoreskip for bruk av landstrøm, sier havnedirektøren. Havnedirektøren har konkludert at det er naturlig å begynne med skipstypen som havnen har desidert fleste anløp av, spesielt i vinterhalvåret.

Havnedirektøren påpekte under Marinade at estimat viser at havnens utslipp i Bergen er på 6 – 8 prosent, men av dette igjen kommer 35 prosent av det fra offshoreflåten.

Bergen hadde 1500 anløp av offshoreskip i 2013, og skipene hadde totalt 3000 liggedøgn. – Planen er å ha anlegget på plass til prøvedrift i desember, men det avhenger av at vi inngår kontrakt nå i juni, sa havnedirektør Inge Tangerås. Men det nye landstrømanlegget kan bare 1 skip om gangen.

Bergen havn har gått i samarbeid med andre havner for å få på plass landstrøm, slik at det blir større motiv for rederiene å bygge om skipene til å kunne ta landstrøm.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler