Skaffer penger til regionen

Skaffer penger til regionen

Skaffer penger til regionen Maritime Bergen

I løpet av tre uker skal det bergensbaserte meglerhuset Norne Securities utvide Fjord Line sin egenkapital med 130 millioner kroner.

Tekst og foto: Hilde Sander Meling

Svaret på hvorfor rederiet valgte et meglerhus i vestlandsregionen er ifølge administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line sammensatt.
– Vår bankforbindelse til Sparebanken Vest som også er den største eieren til Norne, tidligere erfaringer med meglerhuset og deres kjennskap til regionen har spilt inn, innrømmer Fardal.

Aksjeemisjon Fjord Line

Administrerende direktør Ingvald Fardal (t.h.) og økonomidirektør Svein Ege (t.v.) i Fjord Line er i Bergen i forbindelse med startskuddet for aksjeemisjonen. Her sammen med administrerende direktør Tor Haldorsen i Norne Securities som er tilrettelegger.

Hovedkontor i Bergen
Dermed sørger meglerhuset i Bergen for penger til den maritime næringen på Vestlandet. I motsetning til de fleste verdipapirforetakene i regionen har Norne Securities valgt å styrke sin tilstedeværelse i Bergen, og er i dag de eneste med hovedkontor i byen som kan kalle seg en totalleverandør av verdi- og kapitalmarkedstjenester.
– Nærheten til våre kunder kan ofte være avgjørende for å gjøre en best mulig jobb, forteller administrerende direktør Tor Haldorsen i Norne Securities som legger til at de blant annet har stort fokus på bedriftene på Vestlandet.

Kunnskap og nettverk
Ingvald Fardal i Fjord Line mener også det er av stor betydning at man har de finansielle verktøyene på plass i regionen.
– Det er opplagt en styrke for den maritime næringen – særlig fordi man som meglerhus med utgangspunkt i Vestlandet gjerne har en spesiell motivasjon til vekst og utvikling for regionen, sier Fardal.
Oppdraget de nå har fått av Fjord Line strekker seg frem til 16. juni.
– Et oppdrag vi gleder oss til å gå i gang med, sier Tor Haldorsen.
I dag har Fjord Line rundt 3000 aksjonærer fra regionene, og selskapet satser på at det blir enda flere.
– Likevel kommer vi også til å gå tyngre inn på Østlandet, sier Fardal og forklarer blant annet dette med ombyggingen av den gamle MS «Bergensfjord» som skal trafikkere Sandefjord-Strømstad under navnet MS «Oslofjord» fra sist i juni.

Kapitalkrevende bransje
Det norske maritime miljøet har vist at de klarer å konkurrere på det globale markedet gjennom generasjoner, men likevel er shipping både kapitalkrevende og forbundet med risiko.
– Det er avgjørende at verdipapirforetak har tilstrekkelig kunnskap om produktene, og i Bergen sitter man midt i smørøyet for Vestlandets omfangsrike og komplette, maritime miljø, sier daglig leder i Maritimt Forum Bergensregionen, Susanne Rislå Andersen.
Hun mener det er en stor fordel for Norne at de har etablert hovedsetet slik at man sitter tett på miljøet og får god kjennskap til det store aktørbildet.
– Jeg tror Norne sin satsing på lokasjon kan være strategisk riktig, sier Rislå Andersen.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler