Nytt servicesenter for nordsjøflåten

Nytt servicesenter for nordsjøflåten

Nytt servicesenter for nordsjøflåten Maritime Bergen

Nordsjøflåten får tilgang til landstrøm og kortere seilingstid til service, når Rolls Royce Marine åpner nytt servicesenter for skip på Laksevågneset torsdag 5. juni. Lokalt kan anlegget bidra som et godt miljøtiltak.

Rolls-Royce Marines nye servicesenter retter seg i første rekke mot alle båtene som opererer i Nordsjøen ut fra Bergen. Disse har en gjerne ventetid ved kai, og kan med fordel utnytte noe av denne tiden ved å få utført reparasjoner.

– Bergen har om lag 1600 anløp av offshoreskip hvert år. 1200 av disse fartøyene har utstyr produsert av Rolls-Royce om bord. Dette er motorer, dekksmaskineri, propeller, thrustere, ror og styringssystemer, sier Knut Chr. Hovland, Senior Vice President Marine Services, Europe i Rolls-Royce.

Plass til to
Den velutstyrte verkstedhallen er på drøyt 1300 kvm. Her kan man ta inn utstyr og utføre vedlikehold og reparasjoner raskt og riktig under gode arbeidsforhold. Kailengden er stor nok til at to fartøyer kan ligge ved kai samtidig.  Kaianlegget har ISPS godkjenning for havnesikring, som er et krav for fartøyer som operer i internasjonale farvann.

Landstrøm gir mindre utslipp
Det blir også lagt til rette for at fartøyene ved kai kan slå av motorene og bruke landstrøm. Når båtene bruker landstrøm, slipper de å la hjelpemotorene gå for å produsere den strømmen de trenger når de ligger til kai.

– Dette er viktig for miljøet i Bergen, og det er i tråd med Rolls-Royce kontinuerlig arbeid for å finne maritime løsninger som bruker mindre drivstoff og gir mindre utslipp, sier Knut Chr. Hovland. Her spiller Rolls-Royce’ motorfabrikk like utenfor Bergen en sentral rolle. Fabrikken på Åsane er en ledende produsent av motorer til skip, og produserer blant annet motorer for naturgass.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler