Energipåfyll!

Energipåfyll!

Energipåfyll! 2560 1920 Maritime Bergen

Nor-Shipping braket løs denne uken etter 2 års pause. Fylkesordfører for Vestland, Jon Askeland og ordfører i Bergen kommune, Rune Bakervik åpnet Maritime Bergen sin fellesstand da den globale maritime næringen var samlet på Lillestrøm og i Oslo, 4. – 7. april.

Maritime Bergen samlet store deler av den maritime klyngen fra Bergensregionen og Vestland til en fellesstand under paraplyen #interACTION da Nor-Shipping endelig åpnet denne uken – etter flere utsettelser og avlysninger. På hele 150 kvadratmeter deltok 11 maritime medlemsbedrifter der vi fokuserte på omstillingen næringen står ovenfor, og mulighetsrommet den representerer for ny verdiskaping og økt sysselsetting.

Følgende bedrifter deltok på Maritime Bergen sin fellesstand på Nor-Shipping 2022:

 • Brødrene Aa
 • NagellD
 • Framo
 • Wenaas Workwear
 • Wikborg Rein
 • KIS Maritime AS
 • ScanReach
 • CCB
 • Bergen Havn
 • Karsten Moholt
 • Hub for Ocean

 

The grand opening

På åpningsdagen mandag 4. april, kom fylkesordfører i Vestland, Jon Askeland og ordfører i Bergen Rune Bakervik til Maritime Bergen.  I sin åpning la de to politikerne vekt på viktigheten av havet og Vestlandets rolle i omstillingen før de erklærte standen for åpnet.

 

Åpningen av standen startet og ble avsluttet ved Norsk Sjømannskor som satte stemningen med både shanty og «Nystemten».

 

Maritime Bergen hadde et fyldig program gjennom uken og tillegg til en offisiell åpning hadde vi live podkast med E24-podden hvor Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran, administrerende direktør i Norges Rederiforbund Harald Solberg og daglig leder i Maritime Bergen Siv Remøy-Vangen var gjester. Vi hadde også Panelsamtale med Sjøfartsdirektør Knut Arild Hareide, Christian James-Olsen, Wikborg Rein og Pia Meling, Massterly. Tema var «Ny tid, nye kjøreregler?» hvor vi løftet evt. utfordringen knyttet til at teknologien ligger i forkant av regelverket. Meling fra Massterly kom med en tydelig melding til Sjøfartsdirektoratet og oppmuntre de om å skynde seg

Politikerne fra Hordaland og SFJ-benkene på Stortinget var invitert på standen og gikk en runde for å hilse på og slå av en prat med ustillerbedriftene.

Bobler i glasset og panelsamtale med Bernt Skeie, CEO Alma Clean Power og Atle Sommer Managing director Grieg Star med tema: «Ny teknologi, nye energibærere og veien videre».

Gjennom uken hadde vi flere maritime talks på scenen i regi av utstillerne på standen. Teknisk Ukeblad tok også turen og spilte inn flere podcast episoder fra scenen med bl.a. Hub for Ocean, CCB, Bergen Havn og Brødrene Aa.

 

 

Lansering av to nye tiltak

Dekarborisering og bærekraft er på alles agenda, og shipping er intet unntak. Maritime Bergen har derfor, i samarbeid med DNV, utviklet en håndbok for dekarborisering. Dette er en håndbok som beskriver trinnvis hvordan ta fraktens kurs til null.

– DNV ønsker å takke Maritime Bergen for muligheten til å gjennomføre dette strategisk viktige prosjektet, å lage en håndbok for dekarborisering av skipsfarten. Temaet som Maritime Bergen tar opp er svært viktig og vi er helt avhengig av slike initiativ for å nå våre klima – og miljømål, fastslår Terje Sverud, Head of Environment Advisory, DNV Maritime.

Håndboken, som ble lansert på Maritime Bergen sin fellesstand, gir praktisk veiledning om hvordan man kan håndtere dekarboriseringsrisiko på en strukturert måte for å hjelpe og veilede andre interessenter i den maritime verdikjeden, som finansinstitusjoner, investorer og reguleringsorganer slik at de får en bedre forståelse av kommende trender, teknologiske endringer og tilgjengelige løsninger.  https://coursetozero.com/

Et annet tiltak som ble formalisert og lansert under Nor-Shipping var Next wave Maritime Leadership programme, et samarbeid med Handelshøgskolen BI og Høgskulen på Vestlandet.

Økt mangfold, innovasjon, digitalisering og det grønne skiftet er noen av de viktigste utfordringene den maritime næringen står ovenfor. Ledelse vil bli både krevende og avgjørende når så store endringer skal realiseres i det enkelte selskap og i den samlede næringen. Her ønsker Maritime Bergen å bidra.

– Vi skal gjennom Next Wave Maritime Leadeship Program samarbeide med akademia og industrien, for å få frem flere forbilder samt synliggjøre og styrke maritim næringens posisjon som en attraktiv og verdensledende næring, sier daglig leder i Maritime Bergen, Siv Remøy-Vangen

Next Wave Maritime Leadership Program retter seg spesielt mot den neste generasjons ledere. Og bases på et tydelig behov adressert av næringen. Maritime Bergen har derfor inngått et samarbeid med Handelshøyskolen BI og Høgskulen på Vestlandet.

Utover dette deltok Maritime Bergen på en rekke aktiviteter og arrangementer for å fremme den maritime næringen i Bergensregionen og Vestland Fylke.

Vi takker deltagerne bedrifter, besøkende og andre venner og samarbeidspartnere for besøk, støtte og gode samtaler. Vi ser allerede nå frem til 2023 hvor vi igjen inntar Lillestrøm og Nor-Shipping.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler