Enova gir 50 millioner til landstrøm for cruise

Enova gir 50 millioner til landstrøm for cruise

Enova gir 50 millioner til landstrøm for cruise 1024 574 Maritime Bergen

Etter lang tid i venteboksen for støtte til landstrøm i Bergen, legger Enova endelig pengene på bordet og gir tommel opp for landstrøm til cruiseskipene i byen.

Sent, men godt

I flere år har det kommet cruiseskip til Bergen – Nordens største cruisehavn – med støpselet klart for landstrøm, uten at havnen har kunnet tilby ledningen for å koble seg på. Det får daglig leder i Maritime Bergen, Harald Victor Hove til å reagere.

– Det var på tide at havnen nå kommer like langt som cruisenæringen, sier Hove og legger til at støtten fra Enova kom sent, men godt.

Solid miljøeffekt

Anlegget som planlegges bygget av Bergen Havn har en estimert prislapp på 120 millioner kroner. Nå tilbyr altså Enova seg å dekke 50 millioner av regningen. Landstrømanlegget vil gjøre det mulig for cruiseskip som har lagt opp til det, å koble seg på strømnettet fremfor å stå til kai med motoren i gang.

– Fremfor å brenne diesel, vil skipene kunne forsynes med ren, norsk elektrisitet, forklarer Hove.

I 2018 var Bergen anløpshavn for 342 cruiseskip. Det planlagte landstrømanlegget skal være i drift i 2020 og vil kunne forsyne tre cruiseskip med strøm samtidig,. Systemet vil utvikles, eies og driftes av BKK. I Europa er det bare Hamburg og Kristiansand som har landstrømanlegg for cruiseskip. Nå jobbes det i Bergen Havn med detaljprosjektering og anbudsprosesser for å komme raskt i gang også her i byen.

 

Foto: Bergen Havn

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler