Fish & ships & rock ‘n’ roll

Fish & ships & rock ‘n’ roll

Fish & ships & rock ‘n’ roll Maritime Bergen

Hvordan skal de unge voksne lykkes med å tenke felles havrom? På frokostmøtet “Fish & ships & rock ‘n’ roll” ble havnæringenes omstilling diskutert. Hovedfokus var rettet mot evnen til å tenke helhetlig på disiplinene maritimt, marint og subsea.

Arne Hjeltnes

Spørsmålet om endringene ble først og fremst stilt til de unge voksne. Hva tenker de unge voksne? Hvordan vil de knekke kodene for bærekraftig utvikling av havnæringer i skjønn harmoni? Derfor var representanter både fra Youngfish og Youngship invitert som samarbeidspartner, publikum og til å stå på scenen under møtet.

Rock ‘n’ roll
Over 150 deltakere kom denne morgenen på frokostmøtet med det litt utradisjonelle navnet; Fish & ships & rock ‘n’ roll arrangert av Maritimt Forum Bergensregionen og Bergens Rederiforening.

Kva skal Bergen vera for verda?
Hovedtaler og ordstyrer for panelsamtalen var Arne Hjeltnes. Arne er CEO i Creuna og kjent for de fleste som TV-personlighet, forfatter og næringslivsmann.

Hjeltnes stilte spørsmålet på godt vossamål «Kva skal Bergen vera for verda?». Han innledet møtet med å dele sine tanker om hvordan vi bør og kan tenke mer helhetlig på havnæringene.

Young fish & ships
Møtets unge alibi var representert ved Lena Øvrebø, financial analyst hos Tailwind og styreleder i YoungShip og Jonas Langeteig, ansatt i Lerøy Seafood Group, og leder i YoungFish.

Økt samarbeid som veien videre
Møtet ble avsluttet med panelsamtale fra scenen. Blant deltakerne her i tillegg til de unge og lovende var Åshild Nakken, Direktør for markeds- og forretningsutvikling hos Hallvard Lerøy AS, og Øystein Meland daglig leder i Bergens Rederiforening og partner i Wikborg Rein.

Panelsamtale med Øystein Meland, Åshild Nakken, Jonas Langeteig, Lena Øvrebø og Arne Hjeltnes

 

Møtet bar preg av mange flinke folk med sterke meninger om fremtiden og om bærekraftig utvikling. Hvor oppfordringen uten tvil handlet om økt samarbeid mellom næringene i havrommet.

Skrevet av Henriette Munthe-Kaas

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler