FrP lanserer fem krav for å redde norsk maritim næring

FrP lanserer fem krav for å redde norsk maritim næring

FrP lanserer fem krav for å redde norsk maritim næring 2560 1438 Maritime Bergen
Fremskrittspartiet lanserte torsdag fem krav de vil ta med seg i forhandlingene med regjeringen om revidert nasjonalbudsjett. Tiltakene som FrP foreslår er i tråd med flere av tiltakene som Maritimt Forum  og Maritime Bergen ba om i sin tiltakspakke for kort tid siden.

– Dette er kjærkomment og veldig viktig for tusenvis av maritime arbeidsplasser langs hele kysten. Jeg vil berømme FrP for å handle raskt og resolutt for å bli med å redde maritim næring gjennom den største krisen i moderne tid, sier daglig leder i Maritime Bergen, Siv Remøy-Vangen.

FrP går inn for å midlertidig fjerne beløpsbegrensningen i tilskuddsordningen for sysselsetting av norske sjøfolk på skip i NOR.

– Dette er svært bra, veldig etterlengtet og særdeles viktig for Norge som maritim nasjon. Vi er helt avhengige av å bevare den verdensledende kompetansen som norske sjøfolk representerer. Tiltaket vil også ha en positiv likviditetseffekt for offshorerederiene. Derfor er midlertidig fjerning av taket i nettolønnsordningen et helt sentralt krisetiltak i den situasjonen vi nå står, sier daglig leder i Maritime Bergen, Siv Remøy-Vangen.

FrP vil fremskynde bygging inntil fire skip i minerydderkonseptet Vanguard og bygging av inntil to forskningsfartøy.

– Dette er et gryteklart krisetiltak som vil ha umiddelbar effekt for sysselsettingen i maritim næring. Forsering av byggingen av statlige skip vil gi 20 000 årsverk i klyngen.  Derfor er det så viktig at regjeringen og de andre opposisjonspartiene nå følger etter, slik at vi får satt i gang disse prosjektene, sier Remøy-Vangen.

Frp vil også ha en toppfinansieringsordning for nye miljøvennlige skip gjennom Innovasjon Norge og Enova.

– Dette er et tiltak som bidrar til flåtefornyelse og vil raskt føre til aktivitet i alle segmenter i den maritime klyngen. Tiltakene vil også bidra til å nå nasjonale utslippskutt, samt føre til uttesting av nye løsninger som hele den internasjonale skipsfarten vil etterspørre i årene som kommer, sier Remøy-Vangen.

FrP vil også innføre vrakpant på utrangerte norske skip og rigger, samt styrke GIEK og Eksportkreditt og opprette midlertidige låneordninger gjennom disse. Begge tiltak som Maritime Bergen har etterlyst.

– Vi forventer at både regjeringen og de andre opposisjonspartiene gjør som FrP og følger opp Maritimt Forum og Maritime Bergen sin tiltakspakke. Vi har lansert 40 ulike tiltak for å ta næringen igjennom krisen og forventer at flere av de blir fulgt opp, slik som en egen verftpakke, satsing på flytende havvind, offshore havbruk og økt fart i det grønne maritime skifte, sier Remøy-Vangen.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler