• 1. June 2012

GC Rieber utvider innen offshore

GC Rieber utvider innen offshore

GC Rieber utvider innen offshore Maritime Bergen

[ingress]GC Rieber Shipping medeler at de har bestilt et nytt høykapasitets fartøy fra Ulstein Verft med opsjon på ytterligere ett fartøy. Nybygget, som skal leveres i første kvartal av 2014, representerer en samlet investering på om lag 800 millioner kroner.[/ingress]

Det Oslo-børs noterte selskapet bedriver sitt virke innen offshore og shipping. Dette omfatter blant annet eierskap i spesialskip, maritim drift, prosjektutvikling med mer. Konsernet gjør seg kjent ved å ha en unik kompetanse innenfor offshore-operasjoner i værharde omgivelser. Design, utvikling og maritim drift av seismikkskip er også blant deres forser.

Attraktivt marked

Administrerende Direktør i GC Rieber Shipping, Irene W. Basili, uttaler i en pressemelding at markedet for denne typen fartøy ser lyst ut fremover.

– Markedet for denne type fartøy er forventet å være attraktiv fremover. Denne investeringen er i tråd med vår strategi om å styrke vår posisjon i “high end” subsea segmentet. Vi har et attraktiv og fleksibel skipsdesign med interessant potensiale også i SURF-markedet, samt en gunstig leveringsdato, sier Basili.

GC Rieber hadde et bra år i 2011. En fullbooket flåte og betydelig bedret drift styrker selskapet og tillater dem videre satsning.

Selskapet forventer at etterspørselen etter avanserte subsea-operasjoner i de kommende årene vil stå seg sterkt, som har dannet grunnlaget for hvorfor man legger denne investeringen til det nåværende tidspunkt.

Selve skipet er et konstruksjonsstøttende skip av typen «CSV», som er konstruert for å operere i værharde og dype farvann. Skipet er 130 meter langt og 25 meter i bredden, og er bygget opp til de høyeste standarder for dynamisk posisjonering (DP-3).

Investeringen vil bli finansiert gjennom en kombinasjon av egenkapital og gjeld.

– Vår finansielle styrke gir oss fleksibilitet, fortsatt etter denne investeringen, avslutter Basili.

Del innhold